Site icon La Valira

Llaços grocs al pas de la Vuelta Ciclista per l’Alt Urgell

L’ACN de l’Alt Urgell col·locarà llaços grocs a tots els pobles i municipis, però sobretot a la carretera, per on ha de passar dijous i divendres vinent la Vuelta Ciclista a Espanya. D’aquesta manera, l’entitat sobiranista pretén fer més visible la demanda de llibertat per als ‘presos polítics’ a la resta de l’estat i a escala internacional a través de les imatges que en directe ofereix diàriament TVE de la competició.

Així i tot, a través d’un comunicat, l’ACN dubta que la televisió “retransmeti el que fem… però els corredors i tot l’equip que porten més la Guàrdia civil i Mossos sí que ho veuran” per tal que “es trobin acollits a la República Catalana”.

L’etapa de la Vuelta de demà dijous s’iniciarà a la localitat d’Ejea de los Caballeros (Saragossa) i finalitzarà a Lleida. L’endemà de 154 quilòmetres sortirà des de la capital del Segrià fins a arribar a Andorra (Naturlandia).

Cal recordar sobre la polèmica dels llaços grocs que la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va indicar a finals del mes d’agost passat que posar llaços grocs no és delicte, però tampoc ho és treure’n. Segarra va defensar que “formen part de la llibertat d’expressió”, i que no li toca a ella respondre sobre l’aplicació de la legislació vigent contra les persones que ho fan, i que són les autoritats governatives catalanes les que ha de prendre decisions.

Justament, la Junta de Seguretat, que aplega a totes les forces de seguretat que operen a Catalunya, va arribar la setmana passada a un pacte per garantir “la neutralitat” de l’espai públic que, a hores d’ara, segueix sense concretar-se.

Exit mobile version