Site icon La Valira

L’Hospital de Cerdanya, exemple d’exercici de transparència, té un nou cas de coronavirus

La Cerdanya continua la tendència a la baixa en la detecció de positius de coronavirus, tot i que aquest dijous hi ha ingressat  un nou cas confirmat, segons ha informat el mateix Hospital de Puigcerdà. A més, hi ha dos pacients  pendents de diagnòstic.

En aquest equipament es van hospitalitzar 35 persones, es van fer sis trasllats i hi va haver una víctima mortal.

L’hospital de Cerdanya no ha tingut problemes per manca de llits ni tampoc hi ha hagut manca de material sanitari. Pel que fa a les residències de Puigcerdà i Bellver continuen sense casos de la covid-19.

L’equipament sanitari ceretà està recuperant aquesta setmana la seva activitat programada fins a assolir el 50% de les agendes i serveis, tal com estableix els protocols davant l’actual estat d’emergència sanitària. Al servei d’hospitalització s’han reincorporat per a ús convencional 12 dels 44 llits reservats per a dur a terme mesures d’aïllament.

Des de l’inici de l’emergència sanitària, l’hospital transfronterer ha estat tot un exemple d’exercici de transparència informativa amb comunicats oficials adreçats tant a la ciutadania com als mitjans de comunicació, als que han informat puntualment sobre l’evolució de la situació (igual que a Andorra) sense cap mena de discriminacions i sense intentar treure rèdit polític de la salut pública.

Exit mobile version