Site icon La Valira

L’heliport de Vielha vol ser un referent al Pirineu amb la seva ampliació

La Generalitat i el Conselh Generau d’Aran han arribat a un acord per ampliar l’heliport de Vielha amb l’objectiu que pugui ser un referent europeu en aquests tipus d’infraestructures. L’ampliació consistirà a assegurar l’operativitat de la instal·lació les 24 hores al dia, reformar els espais interiors de l’actual hangar en zona de serveis i sala de gestió d’emergències i instal·lar un hangar i una plataforma d’estacionament en un terreny adjacent.

Aquesta actuació la finançaran la Generalitat, a través d’Aeroports de Catalunya, el Conselh Generau i HabockAviation Group, concessionari i operador principal de l’heliport. Està previst que les obres comencin durant la primavera i finalitzin a l’estiu.

L’heliport de Vielha, acull actualment operacions del Servei d’Emergències Mèdiques, rescats de muntanya, avituallament i trasllat de residus de refugis de muntanya, així com de treballs aeris en alta muntanya i de vols turístics d’heliesquí.

Amb les noves actuacions previstes es millorarà la seva capacitat per donar continuïtat a aquestes operacions i acollir-ne de noves.

Exit mobile version