L’avaluació d’impacte ambiental del futur heliport de la Caubella de Pal (la Massana) i altres documents de les fases 1 i 2 de construcció de la infraestructura han rebut dues al·legacions. Els informes han estat quinze dies hàbils en exposició pública al comú. Segons recull el Diari d’Andorra, la cònsol menor massanenca ha informat que la corporació farà arribar les al·legacions al Govern.
Entre els al·legats destaquen els presentats pel coordinador del comitè local de Progressistes-SDP per la Massana, Michel Moliné, per la gran tala d’arbres que implicarà la construcció de l’heliport, de fins a 24.000 metres quadrats, l’equivalent a quatre camps de futbol. També pels importants moviments de terres per estabilitzar el terreny per a la plataforma. A més, SDP no entén per quina raó el projecte preveu ocupar una superfície boscosa de 110.000 metres quadrats si la infraestructura dissenyada necessita una quarta part.
Una altra de les al·legacions fa referència a l’impacte que la instal·lació tindrà sobre una espècie autòctona, la ‘campanula precatoria‘, planta declarada d’interès i qualificada com a quasi amenaçada dins la llista vermella d’Andorra, i que s’ha previst desplaçar a una altra zona sense garanties que pugui desenvolupar-se.
La resta d’al·legacions també fan referència a l’impacte ambiental del projecte sobre la important fauna de la zona, protegida a diferents nivells, i sobre la resta de flora autòctona que podria modificar el comportament d’animals i plantes amb conseqüències imprevisibles i poc avaluades.