Site icon La Valira

L’Estat inverteix 4,3 milions en els nous regadius de Peramola i alguns parcel·listes ja han pogut iniciar el reg

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco), ha conclòs les obres de la xarxa primària dels nous regadius a Peramola (Lleida), amb una inversió de 4,3 milions d’euros.

A falta tan sols de l’execució de l’escomesa i la línia elèctrica per part de la companyia elèctrica, els propietaris d’algunes parcel·les han pogut iniciar ja el reg, han informat aquest dijous en un comunicat conjunt el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i la CHE.

Les obres, que hi han permet transformar en regadiu fins a 554 hectàrees, s’han executat en dues fases. Una primera ha consistit a portar l’aigua des del riu Segre fins a l’edifici de l’estació de bombeig i una segona per completar aquestes instal·lacions i connectar-les amb la xarxa secundària.

D’altra banda,  la presidenta de la Confederació, María Dolores Pascual ha citat diverses actuacions que el govern espanyol vol executar en els pròxims anys a la demarcació de Lleida, com ara uns treballs per millorar l’eficiència energètica a una part del reg del canal d’Aragó i Catalunya, diverses correccions per reduir els efectes de possibles avingudes o fixar cabals ecològics a totes les masses d’aigua, entre d’altres.

Pascual
, ha visitat les obres aquest dijous al costat del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, les alcaldesses de Peramola, Gemma Orrit, i de Bassella, Cristina Barbens, i els regants de la zona.

Exit mobile version