Site icon La Valira

L’Estat arriba tard al cas Palau

El govern de l’Estat ha anunciat que aquesta vegada sí que assistirà a la pròxima reunió que l’Ajuntament de Barcelona convocarà del Consorci del Palau de la Música.

El ministre de Cultura i portaveu del govern central, Íñigo Méndez de Vigo, ha afirmat que hi assistiran “si es convida a l’executiu espanyol”.

El ministre ha insistit a negar “rotundament” que hi hagués “cap pacte entre el govern i el PDECat en relació a l’abstenció dels catalans al decret de l’estiba i la no assistència del seu ministeri a la reunió del consorci”.

Íñigo Méndez de Vigo ha passat totes les culpes de l’absència a la reunió dels representants de l’Estat “als serveis jurídics”.

El ministre ha arribat a afirmar que “jo ni sabia que es feia aquesta reunió”, i ha afegit que el que sí que hi ha “és una batalla entre Ajuntament i Generalitat i dins els diferents socis del mateix govern català”.

Méndez de Vigo també ha dit que “la nostra assistència a la nova reunió convocada per Ada Colau variarà poc respecte al posicionament, per què l’informe jurídic d’ahir en què ens recomana no processar CDC s’ha elevat a definitiu”.

El ministre ha volgut treure ferro al fet que a la reunió, a la que no va assistir l’Estat, els representants de la Generalitat van evitar que el Palau portes a judici a CDC per l’espoli de la institució.

Méndez de Vigo ha afirmat que encara que hi haguessin assistit “el resultat hagués estat el mateix, ja que haguéssim quedat cinc a cinc i decanta el resultat el vot de qualitat de l’orfeó”.

Exit mobile version