El grup de l’oposició de les Valls d’Aguilar (PSC IVA-CP) s’oposa a què l’alcaldessa Rosa M. Fàbrega (PDECat) desmantelli un obra que consideren “està en perfectes condicions” i que ha estat executada amb subvencions i, per tant, “una actuació del tot il·legal”.

L’oposició denuncia que l’equip de govern municipal pretén “treure d’un carrer els fanals, malbaratar el paviment i malmetre unes canonades d’aigua que passen al costat”, segons expliquen a través d’un comunicat fet públic aquest divendres.

En concret, el govern anterior va aconseguir una obra d’enllumenat públic i condicionament en un tram de via del municipi de Noves de Segre (Alt Urgell). Una obra que va ser subvencionada pel departament d’Arquitectura i Paisatge de la Diputació de Lleida.

L’actual llei de subvencions estableix que els diners han d’estar dedicats al que es demana i si, hi ha un canvi d’actuació, s’ha de demanar, “ja que els treballs es van executar en la seva totalitat”.

L’alcaldessa, asseguren, justifica els canvis “perquè vol col·locar els fanals en altres indrets més del seu gust, no hi ha cap projecte ni permís de la Diputació requisit indispensable per poder executar l’obra”.

El grup de l’oposició assenyala que no té cap objecció a què millori l’enllumenat d’altres carrers de la localitat “però sí que s’ha de fer legalment i demanant una subvenció”.