El nombre global de demandants al Servei d’Ocupació d’Andorra (SOA) en recerca a final d’octubre és de 888 persones, la qual cosa representa un increment del 9,6% en comparació amb el mes passat. El ministre portaveu, Eric Jover, ha avançat que la xifra concreta de demandants d’aquest dimecres és de 944 persones. El nombre total de llocs de treball oferts a final d’octubre és de 1.063.

Pel que fa a l’ajut per desocupació, 148 persones percebien a l’octubre la prestació, un 19,6% menys respecte al mes anterior. Del total, 85 corresponen a la prestació econòmica per desocupació involuntària preexistent a la covid-19 , una xifra superior a les 53 del mes de setembre d’enguany. La resta, 63, són beneficiàries de les prestacions ocasionals per desocupació involuntària arran de la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus. Un 51,9% menys que al setembre. La xifra total destinada a aquesta prestació específica durant el mes d’octubre ascendeix a 45.104 euros.

D’altra banda, Eric Jover ha informat que actualment els sectors econòmics concernits de manera més notable per una Suspensió Temporal del Contracte de Treball (STCT) són del comerç (27% dels treballadors en STCT), serveis (19%), hotels (18%) o indústria (12%). Sobre la Reducció de la Jornada Laboral (RJL), els sectors amb més reduccions aplicades són el comerç (30%), els hotels (22%), serveis (17%) i agències de viatges (10%).