Site icon La Valira

Retorn a la beneficència: ‘restes d’aliments’ de turistes que aniran al Banc de la Seu

El nou projecte en el qual col·labora el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU), que dirigeix la regidora de Transparència, Comunicació i Serveis Socials, Anna Vives, pretén aprofitar les restes dels productes alimentaris que deixen els clients de les cases turístiques i destinar-los als usuaris del Banc d’Aliments de la Seu.

Una acció que no té precedents en cap altra comarca i que a la pràctica suposa el retorn a la beneficència amb una iniciativa que, suposadament, denigra a aquells éssers humans mancats dels recursos més bàsics per sobreviure.

Segons declaracions recollides per la ràdio local, l’edil del PDECat considera que “és una iniciativa que completa l’acció turística: els establiments reben el seu benefici pel servei que presten; el sector comercial i hostaler del territori, també; i, finalment, el visitant pot concloure les seves vacances amb una acció solidària”.

L’alimentació no és un dret i de fet no s’arreplega ni a la Constitució, ni a l’Estatut, ni tampoc a la resta de legislació, la qual cosa permet l’aparició d’’iniciatives graciables i benèfiques’ com les que dóna suport els Serveis Socials del CAPAU.

Per als establiments que col·laborin, Turisme Alt Urgell estudia la possibilitat de crear com a ‘premi’ una etiqueta qualitativa que distingeixi aquesta xarxa de cases turístiques.

Exit mobile version