Site icon La Valira

Les obres de la collada de Toses poden fer la guitza als veïns durant la temporada d’esquí

L’arribada de l’hivern podria provocar un caos viari a la Cerdanya si la collada de Toses es manté tallada. Les obres que es fan en aquest tram de l’eix pirinenc obliguen a desviar el trànsit per zones urbanes i això pot generar conflictes seriosos quan arribi la temporada d’esquí, prevista tot just per a després del pont de la Puríssima.

Els treballs, consistents bàsicament en la construcció d’un petit pont, van començar el passat mes de maig i la durada prevista era de tres mesos. Ara el gel i la neu podrien alentir encara més la seva finalització, la qual cosa ha provocat inquietud i malestar entre els veïns de la zona que temen que es produeixi un col·lapse de vehicles especialment als accessos a la Molina i altres municipis propers.

El tancament del tram que uneix la collada amb l’encreuament de l’accés al túnel del Cadí, a Alp i Urtx obliga a desviar-se cap a la Molina (GIV-4082) els conductors procedents de la banda ripollesa i que es dirigeixen cap al sector de Puigcerdà i l’accés a Andorra, a l’antiga frontera i a les estacions de Guils Fontanera, Font-romeu i Puymorens. A banda, també és una carretera molt utilitzada pels camions del Ripollès i la Garrotxa que circulen cap a la Cerdanya.

Les autoritats locals han demanat al Ministeri de Foment que les obres estiguin enllestides al més aviat possible.

Exit mobile version