Site icon La Valira

Les Festes Majors passen factura covid: Puigcerdà és el municipi català amb més velocitat de propagació

La celebració de les Festes Majors en els municipis més habitats de l’Alt Pirineu comencen a passar a factura amb un increment progressiu dels indicadors de la covid-19. Aquest és el cas de Puigcerdà que tres setmanes enrere va decidir tirar endavant la commemoració de la festa del Roser, tot i que en un format més adaptat a l’actual situació sanitària com també ho ha anunciat l’equip de govern (JuntsxCat i ERC) de l’ajuntament de la Seu de cara a la FM de la localitat de finals de mes.

Amb tot, els festejos han convertit a la capital ceretana, per cinquè dia consecutiu com el municipi amb una velocitat de propagació més elevada de Catalunya. En concret, a Puigcerdà les dades epidemiològiques facilitades aquest dissabte pel departament de Salut situen una Rt de 2,38 i un índex de rebrot de 321 punts.

La capital de la Cerdanya ha vist un gran creixement del ritme de transmissió en la darrera setmana. I és que segons recullen les mateixes estadístiques en el període anterior, que va del 27 de juliol fins al 2 d’agost, la Rt se situava en un 0,59 en aquesta localitat. En el conjunt de la comarca aquests valors se situen en els 335 punts i 1,4.

I en portes de la Festa Major de la Seu, els paràmetres de la pandèmica, tot i haver disminuït en els darrers dies, continuen sent alts. Així el risc de rebrot és de 225 punts i una velocitat de transmissió de 0,44, amb paràmetres pitjors en pobles dels voltants com ara a Ribera d’Urgellet que registra un risc de rebot de 389 punts i una Rt d’1,00. A hores d’ara, hi ha 88 casos actius.

A la resta de l’Alt Pirineu i Aran, la comarca del Pallars Sobirà notifica 1.450 punts de rebrot i 1,31 de propagació. Al Jussà, 288 punts i una Rt de 0,59; a l’Alta Ribagorça, 136 punts i 0,80 i a la Val, 181 i 1,30.

Exit mobile version