El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat aquest dijous que les estacions d’esquí andorranes no obriran fins a, com a mínim, a principis del pròxim mes de gener a causa de l’empitjorament de la situació de la pandèmia a Catalunya i França.

Espot ha explicat que es tracta d’una decisió “consensuada, difícil i dolorosa, sense alternativa, però la millor des d’una perspectiva sanitària i també econòmica o social”, conscients alhora de “les conseqüències econòmiques i socials” que significa per a Andorra la impossibilitat de no poder obrir els dominis esquiables.

També ha justificat la mesura per “la voluntat de ser lleial als països europeus” i, en particular, a França, al qual “li devem moltíssim”. Al respecte, el mandatari andorrà ha anunciat que el pròxim 22 de desembre té previst reunir-se a París amb el primer ministre francès, Jean Castex, per tractar sobre la situació econòmica i social per la qual travessa el Principat.

Espot també ha insistit en la necessitat de poder recuperar la mobilitat amb la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran i, en aquest sentit, ha afirmat que són permanents els contactes amb les autoritats catalanes i espanyoles, així com amb els ambaixadors espanyol i francès. Així i tot, el cap de Govern, s’ha mostrat poc optimista en poder recuperar la mobilitat amb Catalunya entre el 23 de desembre i el 6 de gener.