L’Associació d’Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP) assegura que el pinso anticonceptiu que fan servir alguns ajuntaments com ara el de Barcelona o el de la Seu d’Urgell no és efectiu i, a més, “és alegal”.
“El producte que s’utilitza en aquest tractament no està registrat com a producte per a controlar la població. Realment és un producte veterinari per frenar les diarrees en les granges”, segons ha explicat Quim Sendra, president de l’ADEPAP a diferents rotatius.
El producte no està registrat per a aquesta mena d’usos a Espanya, reitera el dirigent. Per “legalitzar” –no és il·legal, sinó alegal– aquest producte, primer s’hauria de registrar.
“El registre requereix un estudi sobre la seguretat d’ús, i aquest tipus d’estudis impliquen inversions de milions d’euros, per la qual cosa no interessen”, afegeix.
El mètode aplicat per l’Ajuntament de la Seu consisteix en la distribució de grans de blat de moro amb nicarbacina, una substància “inhibidora de la capacitat reproductora” dels coloms.
Per al president de l’ADEPAP aquest medicament s’hauria de subministrar en dosis concretes, i no mitjançant dispensadors, com es realitza a la capital alturgellenca o en altres municipis.