Site icon La Valira

Les dones demanen el dret a poder avortar lliurement a l’Hospital de la Seu d’Urgell

Una vintena de persones s’han concentrat aquest dijous davant l’Hospital de la Seu amb el lema ‘Avortament lliure, gratuït i arreu del territori’ convocada per entitats feministes. L’acció s’ha organitzat simultàniament en diferents localitats catalanes, entre altres, Lleida, Barcelona, Manresa o Tremp.

En el cas de la Seu, l’acte ha comptat amb l’afegit de la demanda de poder avortar lliurement al centre urgellenc, fet que no és possible pel vet de l’arquebisbe Joan-Enric Vives i el president de la Fundació Sant Hospital i alcalde, Jordi Fàbrega.

Durant l’acte s’ha llegit el següent manifest conjunt:

Des de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït considerem la defensa del dret a decidir, i per tant el dret a l’avortament, s’ha de considerar un dret fonamental i que les dones hem de ser reconegudes com a subjectes de drets i sobiranies. Qualsevol classe de penalització, criminalització o restricció no suposa altra cosa que una expressió cruenta de violència masclista institucional que ens subordina a l’imperatiu reproductiu, una imposició sobre els nostres cossos i les nostres vides que ens nega com a subjectes de drets i com a col·lectiu sobirà.”

Exit mobile version