Site icon La Valira

L’equip de govern de la Seu vulnera el dret a la informació per negar l’accés a les actes públiques, segons la GAIP

La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha requerit a l’equip de govern de l’ajuntament de la Seu (JuntsxCat i ERC) per tal que faciliti a un regidor de l’oposició una còpia de l’acta de la Junta de Seguretat Local celebrada el 30 de novembre de 2021 d’acord amb el que estableix l’actual normativa sobre transparència i el dret a la informació.

En una resolució del passat 15 de juliol, l’òrgan de transparència vinculat a la Generalitat de Catalunya, no considera prou convincents els arguments donats pel consistori per denegar la informació a un càrrec electe de la corporació. Segons la notificació del GAIP, no ha quedat prou acreditat per part de l’ajuntament que l’accés a l’acta vulnerària “el dret constitucional a l’honor, la intimitat personal o familiar o a la mateixa imatge d’alguna persona identificada, o si s’hi van tractar matèries afectades per la legislació general sobre secrets oficials o per secret sumarial”.

L’equip de govern va justificar la negativa en assegurar que “els regidors de l’oposició no tenen dret a l’acta de la Junta Local de Seguretat perquè no en són membres i la normativa vigent disposa que només hi tenen dret els seus membres i el Delegat del Govern”. En aquest cas, només tenen representació municipal, el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Jordi Fàbrega i l’alcalde, Francesc Viaplana.

Amb tot la GAIP explica que “l’Ajuntament, que en coneix el contingut, no ha al·legat la concurrència de cap dels límits a l’accés eventualment aplicables, de manera que s’han de pressuposar inexistents en relació amb el contingut de l’acta reclamada”.

La manca de transparència de JuntsxCat i ERC es posa una altra vegada damunt la taula i és ara un organisme públic independent el que posa de manifest, i els hi recorda novament, aquesta situació d’opacitat informativa.

Des de la data de la resolució, l’ajuntament disposa de quinze dies hàbils per presentar un recurs davant el Tribunal contenciós-administratiu.

Exit mobile version