Site icon La Valira

L’atur continua estancat a Andorra amb un augment de les prestacions per desocupació involuntària

Gairebé sense variacions. Les últimes xifres d’atur, que es van donar a conèixer aquest dimecres, mostren que la situació gairebé no ha canviat en els primers quatre mesos del 2021: a Andorra, el dia 30 d’abril, hi havia vuit persones més amb feina que el passat 30 de març.

A hores d’ara, hi ha 1.288 persones inscrites al Servei d’Ocupació (SOA) en recerca d’un lloc de treball enfront dels 1.296 que es registraven a final de març.

Per contra es va registrar una millora més significativa és en el nombre de llocs de treball oferts pel SOA. I és que si el març es va tancar amb 486 llocs disponibles, a final d’abril se n’oferien 595, és a dir un 22,4% més.

D’altra banda, i després de la lleugera disminució registrada al març, el mes passat es va tornar a incrementar el nombre de persones que rebien la prestació econòmica per desocupació involuntària.

Així, a 30 d’abril eren 344 les persones que es beneficiaven d’aquesta ajuda, 209 la prestació econòmica per desocupació involuntària i 135 la prestació econòmica ocasional d’activitats relacionades amb la temporada de neu, gairebé un 30% més respecte als 265 aturats que rebien la prestació a finals de març, 120 l’ajut per desocupació involuntària i 145 la prestació ocasional de temporada.

Exit mobile version