La Valira

L’arquebisbe Vives permet profanar l’església de Llívia amb un provocador concert

El copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives va permetre la profanació de l’església de Nostra Sra. dels Àngels de Llívia (Cerdanya) de la seva diòcesi durant el concert del cantant Albert Pla, que el 7 de setembre passat va cloure la tercera edició del Festival de Música de Cerdanya, que organitza conjuntament aquesta població i Puigcerdà.

En un moment de l’actuació, el cantautor sabadellenc no va dubtar en interpretar una de les seves cançons dempeus de l’altar del temple com si es tractés d’un escenari musical, fent bots i bastonejar la guitarra (tal com es pot observar en la fotografia que s’adjunta), informa germinansgerminabit.  Un altar en el qual, per cert, s’havia celebrat la missa vespertina i consagrat el cos i la sang de Crist un parell d’hores abans.

La Santa Seu té promulgades orientacions i normes molt concretes sobre els concerts a les esglésies, en què es prohibeix l’ús inadequat de l’espai celebratiu, la invasió del presbiteri, l’altar i la seu o l’ambó (el lloc des del qual es fa la lectura de la Bíblia durant la missa i en altres cerimònies litúrgiques).

També es recorda que la música que s’interpreti ha de ser aquella que ajudi a elevar l’esperit cristià i que cada actuació en els temples ha d’estar d’acord amb la naturalesa i finalitat dels mateixos que no és altra que ser llocs de culte.

Exit mobile version