Site icon La Valira

L’arquebisbe Vives crida a votar aquelles opcions “menys contraposades als valors cristians”

El Copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, no se’n sap estar de parlar de temes que tenen relació amb la política. Una setmana més torna a fer referència a processos electorals i, en aquesta ocasió, en la seva carta dominical fixa la seva atenció en els comicis municipals i europeus que tindran lloc el pròxim 26 de maig.

Sota el títol ‘La participació dels cristians a la política’, Vives convida a votar a aquelles formacions polítiques que “millor aportin compromís envers els nostres valors cristians. O si més no, els menys contraposats”. En aquest sentit apunta que “ja sé que no és fàcil, i estem escarmentats”.

L’arquebisbe fa seva la diagnosi de la política actual de “molts analistes”, tot assenyalant que aquesta “s’ha fet odiosa perquè viu a cop de tuits o piulades, de populisme, de sentiments, i no deu ser aquest el camí”.

Pel que fa a Catalunya, l’alt mandatari eclesiàstic afirma que “tot es complica encara més, i sembla que costa canviar el rumb de la confrontació i encaminar-nos cap al diàleg real i la participació de totes les sensibilitats en el bé comú que ens ha d’unir en projectes de justícia, de servei, de solidaritat i de pau social”.

Exit mobile version