L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha anunciat que aquest divendres presentarà la seva carta de renúncia en fer els 75 anys -els fa el 8 de febrer-, tal com marca el codi de dret canònic. Així, el màxim representant de l’Arxidiòcesi de Tarragona des del 2004 haurà de ser substituït.

Amb la presentació de la carta de renúncia, l’arquebisbe posa el seu càrrec a disposició del Papa Francesc i, a partir d’aquí, caldrà elegir el seu substitut. La resposta del pontífex pot trigar mesos, o fins i tot anys.

La presentació de la renúncia del cap de l’arquebisbat tarragoní per jubilació arriba en plena polèmica pels casos d’abusos a menors i la destitució de dos rectors per aquests fets i la desafortunada reacció del mateix arquebisbe.

Pujol va manifestar que les accions d’alguns religiosos, com els abusos, poden ser a causa “d’un mal moment” dels mossens. Així, l’arquebisbe treia ferro a les acusacions dient que el fet que una persona estigui “obsessionada amb el sexe i ho va buscant és una cosa” i el “mal moment”, n’és una altra. Després va matisar les seves, al·legant que se l’havia malinterpretat.