L’Arieja és, a hores d’ara, el departament francès d’Occitània on la covid-19 circula més ràpidament, amb la taxa d’incidència més alta de la regió. Les xifres han empitjorat durant la darrera setmana amb uns nivells molt alts de contagi entre els joves de 10 a 20 anys, qüestió que preocupa les autoritats sanitàries.

La setmana del 2 al 8 de gener, segons dades de Salut Pública de França, la taxa d’incidència va augmentar fins als 215,2 (169 a Occitània i 191 en l’àmbit nacional). El nombre mitjà de casos positius per dia ara se situa en 49, enfront dels 12 de la setmana anterior.

D’altra banda, ni el nombre de defuncions (82 des de l’inici de l’epidèmia, incloses 49 a residències), ni el de pacients hospitalitzats actualment, han canviat significativament. A més, la taxa d’incidència entre els joves és molt elevada (470 per a joves de 10 a 20 anys).

De moment, el toc de queda es manté a les vuit del vespre a l’Arieja fins al 20 de gener, però les autoritats no descarten que aquest es pugui avançar a les sis de la tarda si les dades sanitàries no milloren.