La problemàtica de seguretat a l’N-230 i els continus col·lapses a la C-28 tenen un impacte molt negatiu per a la Val d’Aran i el govern del Conselh Generau té com una de les seves prioritats buscar solucions viables.

És per això que s’ha encomanat un estudi a un equip d’experts en la matèria que ha de determinar quines mesures és necessari prendre i, segons explica el síndic d’Aran, Paco Boya, “instar a les administracions responsables a fer les millores pertinents a l’N-230 i la C-28”.

La implementació dels resultats d’aquest estudi necessitaran cert temps i, per aquesta raó, el síndic ha anunciat que “responsables del Servei Català de Trànsit, juntament amb el Conselh Generau i els ajuntaments aranesos, estudiaran possibles millores provisionals a la C-28 que puguin aplicar-se en els pròxims caps de setmana per intentar reduir els temps d’accés a l’estació de Baqueira Beret”.

Aquestes accions són la prèvia a la redacció d’un Pla de Mobilitat per a tota la Val que determini les lògiques que permetin desenvolupar models de mobilitat més sostenibles i eficaços, especialment en les èpoques de gran afluència turística. Aquest pla s’integrarà dins del Pla d’Urbanisme d’Aran, que busca establir estratègies per a prendre les mesures més adequades a fi d’aconseguir fluïdesa en tot el conjunt de les infraestructures araneses.

Boya considera que “ja fa anys que s’hauria d’haver redactat un Pla de Mobilitat, i que aquesta falta de responsabilitat política ha donat com a resultat un sistema d’infraestructures insuficient en contrast amb els equipaments turístics de primer nivell que ha aconseguit l’Aran en els últims anys”.