Site icon La Valira

L’altra cara del Nadal a la Seu d’Urgell

Foto: Una persona dorm al terra d'un caixer d'una entitat bancària de la plaça Catalunya de la Seu d'Urgell.

Mentre una gran part dels alturgellencs i alturgellenques han celebrat la nit de Nadal amb la família o els amics, hi ha altres ciutadans que no han tingut la mateixa sort com és el cas de la persona que, com es pot observar a la fotografia que s’adjunta, l’han passat dormint en un caixer de la plaça de Catalunya, en ple centre de la Seu d’Urgell.

Alguns testimonis han denunciat a LA VALIRA la inacció dels agents de la policia local que en ser requerits no van fer res per atendre aquest ciutadà, fins i tot, assegurant que és un habitual i conegut a l’hora de passar les nits dins de les entitats bancàries, ja que es tracta d’una persona alcohòlica.

La imatge, que parla per si sola, una vegada més qüestiona presumptament l’atenció i el seguiment de les persones que pateixen malalties d’aquesta mena per part dels Serveis Socials que dirigeix la regidora, Anna Vives (PDECat) i els protocols d’actuació que es posen en marxa davant situacions com les esmentades.

En teoria, aquestes persones han de ser traslladades a l’alberg municipal per donar-los acolliment. Per evitar la seva presència pels carrers, les autoritats locals acostumen a pagar-los els bitllets d’autobús per enviar-los a ciutats com ara Lleida o Barcelona.

Exit mobile version