Site icon La Valira

L’Alt Urgell segueix a la cua del turisme de muntanya pirinenc amb menys visitants i tancament d’empreses

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha alertat que la temporada de turisme actiu al Pirineu arrenca amb un descens del 12% de les empreses que ofereixen activitats com ara ràfting, senderisme, rutes en cavall o bicicleta. Aquest descens en el percentatge de companyies que operen a les comarques pirinenques com ara l’Alt Urgell es tradueix, a la demarcació de Lleida, en 205 empreses actives.

En concret, l’organisme provincial preveu aquest estiu més de 550.000 serveis, una xifra superior als 440.000 de la temporada passada, llastada pels protocols i els confinaments per la covid-19. Tanmateix, no s’espera que la tendència a la recuperació permeti assolir encara el rècord de 767.789 registrat el 2019.

Els perjudicis econòmics de la pandèmia s’han deixat sentir amb el tancament d’empreses. Ara n’hi ha obertes unes dues-centes, de les quals 162 són del Pirineu i representen el 79% del total. El Pallars Sobirà concentra el 34% del total de companyies, l’Alt Urgell en té 19, el Solsonès 18, l’Alta Ribagorça 17, la Cerdanya lleidatana, amb cinc municipis, 16 empreses i el Pallars Jussà 14.

De l’anàlisi del resultat de les dades de l’estudi es desprèn que les activitats de terra són les més contractades i el senderisme agafa cada vegada més força. Les empreses se centren cada cop més en el trekking-senderisme i la BTT. Sembla haver-hi un increment significatiu del golf pitch&putt i les vies ferrades.

Pel que fa a les activitats d’aigua, el ràfting continua essent l’activitat estrella, seguida del descens de barrancs i piragüisme, entre d’altres.

Exit mobile version