Més d’un centenar de persones, entre ciutadans i càrrecs electes, s’han concentrat aquest dijous a  les portes del Palau de Justícia de Girona per mostrar el seu suport als alcaldes d’Olot i Puigcerdà, ambdós del PDeCAT i, alhora, diputats a la Diputació per aquesta demarcació, Josep Maria Corominas i Albert Piñeira, respectivament. Tots dos s’han acollit al seu dret de no declarar tot al·legant que la fiscalia no està “legitimada” en aquesta causa, la qual consideren del tot “desproporcionada”.

En aquest sentit, han explicat que s’han decidit per aquesta mesura a l’espera de poder comparèixer davant d’un jutge i com a protesta perquè consideren que “el que s’està fent no s’ajusta a la legalitat”. A més creuen que es tracta d’un procediment que s’està investigant a altres nivells i que “la fiscalia s’està extralimitant en les seves funcions”.

De nou, s’han sentit crits d”independència’ i ‘votarem’ tot desplegant pancartes pel ‘sí’ i a favor de la democràcia. A la sortida, els dos batlles s’han mostrat convençuts que el pròxim 1 d’octubre es podrà votar i que els ciutadans podran exercir el seu dret. També han criticat l’actitud del govern espanyol, tot remarcant que no aconseguiran espantar-los i que estan determinats a complir amb el compromís de seguir endavant amb el procés.

D’altra banda i en referència a un possible augment policial a Puigcerdà, que fa frontera amb França, Piñeira ha assegurat que no han detectat, fins ara, cap increment dels efectius dels quatre cossos que hi ha al municipi.