L’alcalde de Llívia, Elies Nova (ERC) s’ha adreçat als diferents cossos policials, com els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Gendarmes, perquè evitin l’arribada de segons residents a aquest municipi de la Baixa Cerdanya.

En aquest mateix sentit, ha explicat que si detecten que hi ha activitat en una segona residència que fins ara estava buida, actuaran. Tot i això, el batlle descartava emprendre accions contra aquells segons residents que han estat a Llívia des que va començar el confinament, segons Regió 7.

Cal recordar que Nova va presentar a finals de l’any passat una denúncia formal al Ministeri de l’Interior i a la Comisión de límites, així com a la Prefectura francesa i al govern gal la presència d’una vintena de guàrdies civils armats al municipi infringit Tractats Internacionals.

Nova va considerar que el fet està prohibit pel Tractat dels Pirineus de 1659. Segons l’alcalde aquest pacte entre Espanya i França, el poble, en quedar rodejat per territori francès, només pot rebre un màxim de quatre policies o militars armats.