Site icon La Valira

L’alcalde de Lleida demana perdó després de saltar-se les restriccions per la covid

L’alcalde de Lleida, el republicà Miquel Pueyo, ha demanat disculpes després que fos trobat dimecres passat a la nit per la Guàrdia Urbana de la capital del Segrià sopant en un restaurant després de les 23h, hora límit d’obertura que marca el Procicat per a restauració i l’hoteleria dins de les restriccions per la pandèmia de la covid-19.

En un comunicat difós per l’ajuntament lleidatà, Pueyo afirma que estava sopant en el restaurant celebrant la festa major de la ciutat, fora d’hores, perquè havia estat plovent i això havia impedit mantenir el servei de taules a l’exterior, i que alguns clients van haver d’esperar més temps el seu torn. L’alcalde d’ERC ha afirmat que van anar a sopar amb part del seu equip en un restaurant per celebrar la festa major i perquè la restauració “és un sector que s’ha vist molt afectat per les restriccions sociosanitàries i volíem ser en aquesta represa”.

L’alcalde Pueyo justifica que estigués sopant després de l’hora permesa perquè “és una situació comprensible donades les circumstàncies climatològiques i de demanda, però que no podem normalitzar en un context de pandèmia i d’alarma sociosanitària”. Pueyo diu que “per molt raonables que puguin resultar aquestes explicacions, per molt que jo no hagués estat prou pendent de l’hora, és innegable que tots -i jo el primer- ens hem de responsabilitzar dels nostres actes”.

El cap de la Paeria acaba dient en el seu comunicat que “per això vull lamentar la situació creada, demanar personalment excuses a la ciutadania per aquest incompliment i reiterar el meu compromís de continuar vivint d’acord amb les limitacions que -malgrat l’expansió de la vacunació- encara ens imposa a tots la pandèmia”. Es dona la circumstància que la Guàrdia Urbana de Lleida va acabar multant al restaurant on sopava l’alcalde per no haver tancat a l’hora marcada per les restriccions.

Exit mobile version