Site icon La Valira

Vielha destinarà ajudes econòmiques directes en els àmbits escolar, familiar i empresarial

L’ajuntament de Vielha e Mijaran ha aprovat destinar ajudes econòmiques directes en els àmbits familiar, escolar i empresarial per pal·liar els efectes de la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus.

Així, les bases de les subvencions i ajudes extraordinàries estableixen, entre altres mesures, ajuts per a la compra de llibres i material escolar per a tots els nens i nenes empadronats al municipi aranès matriculats a l’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. A més, es destinaran ajudes a les famílies per participar en els casals i activitats esportives que es realitzen en la localitat i a pagar l’abonament del Palau de Gel.

El consistori, governat per Unitat d’Aran-PSC, també té previst assignar 50.000 euros a PIMES i autònoms per pagar la despesa dels materials i EPI de protecció davant la covid-19 que van haver de comprar per a l’inici de la seva activitat després de l’estat d’alarma.

Una gran part dels diners que s’adjudiquen al conjunt d’aquestes ajudes directes procedeixen de les partides que l’ajuntament tenia previst per a inversions en l’àrea cultural i de les festes majors que no s’han pogut realitzar a conseqüència de la situació sanitària.

Exit mobile version