Les autoritats andorranes busquen alternatives per poder portar turistes al Principat aquest hivern després que es doni per pràcticament descartada que alguna companyia vulgui operar regularment en els pròxims mesos a l’aeroport de la Seu.

La pandèmia actual fa que els operadors tinguin altres prioritats tenint en compte la crisi que pateix el turisme en general, i les companyies aèries en particular, amb forces pèrdues econòmiques per la important reducció del tràfic de passatgers.

Tot i que des del passat mes d’abril el govern espanyol hagi validat el sistema GPS que permet aterrar els avions en situacions de visibilitat limitada a la infraestructura alturgellenca, les previsions més optimistes apunten fins ben entrat l’any 2021 l’aterratge d’avions de poc més de 60 passatgers, segons fonts consultades.

A banda de les converses que l’executiu andorrà manté amb les operadores interessades per poder tenir vols cap a França o Espanya, es negocia en paral·lel amb turoperadors que operen als aeroports de Barcelona, Lleida-Alguaire i de Tolosa amb l’objectiu, que sobretot els que treballen amb les instal·lacions del Prat puguin aterrar a l’aeroport Andorra-la Seu.