Site icon La Valira

L’acord TMB-treballadors pel nou conveni posa fi a la vaga

Els empleats del metro de Barcelona que han votat aquest matí han acceptat la proposta de mediació plantejada per la Generalitat de Catalunya i acceptada per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que comporta la desconvocatòria de la vaga.

L’assemblea, celebrada a les Cotxeres de Sants, s’ha decantat per acceptar la nova proposta de conveni col·lectiuper 226 a favor, 162 vots en contra i 37 abstencions.
Pel que fa a l’assemblea de la tarda, els treballadors també han validat la nova proposta de mediació de la Generalitat.L’acceptació del conveni i la finalització de les jornades de vaga, que havien arribat a 12 aquest dilluns, ha obtingut 480 vots favorables, 302 en contra i 56 abstencions.
Per tant, es posa així punt final a tres mesos d’aturades, amb el compromís de TMB d’internalitzar tasques, acabar amb contractes parcials i mesures de conciliació.

La proposta de nou conveni redactada per la Generalitat inclou un increment salarial del 4,5% del 2016 al 2019 i la recuperació de 46 llocs de treball amb què es començaria a revertir l’externalització de treballs de manteniment de la infraestructura ferroviària, entre altres mesures.

Exit mobile version