La Valira

La xarxa La Meri va atendre 45 dones a Andorra i Barcelona per casos d’avortaments

Enguany la xarxa La Meri, impulsada per l’associació Stop Violències i tres entitats catalanes més, va atendre 45 dones a Andorra per temes relacionats amb l’avortament. Segons les dades fetes públiques pel col·lectiu, d’aquesta xifra total, 25 fèmines viuen al Principat, 15 són temporeres i altres 5 van avortar a Barcelona perquè portaven un fetus on la vida no era possible.

Tanmateix l’organització ha explicat que en els darrers mesos han ajudat a practicar 21 avortaments a clíniques privades a Barcelona i 19 farmacològics, així com han assistit econòmicament a 6 dones per poder interrompre l’embaràs o per fer alguna ecografia. Unes dades que s’han fet coincidir aquest dimarts amb el Dia internacional dels drets humans i del primer aniversari de la xarxa.

Xarxa la Meri

La xarxa la Meri està impulsada per Stop Violències i està integrada per tres entitats catalanes, l’Associació Drets Sexuals i Reproductius, la plataforma Dret al seu propi cos i Marea Verda Barcelona. Va néixer fa un any amb l’objectiu de ser un espai de seguretat i confiança per a totes les dones amb la finalitat d’informar-les i assessorar-les sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i els seus drets sexuals i reproductius.

D’aquesta manera, a través d’aquesta xarxa es dóna suport a les dones i, també, es pot comptar amb estadístiques sobre la situació de l’avortament al Principat.

Les dones que necessitin ajuda es poden dirigir al telèfon 64 64 64 i les seves consultes són totalment anònimes.

Exit mobile version