Site icon La Valira

La vaga d’examinadors afecta un centenar d’alumnes del Pirineu

La vaga d’examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) han obligat a suspendre, en principi fins al mes de juliol, les proves del carnet de conduir a la Seu d’Urgell, la Pobla de Segur i Vielha. En total es calcula que un centenar d’alumnes estan afectats al territori per les aturades que protagonitza aquest col·lectiu de treballadors compost per 112 persones a tot Catalunya. Les mobilitzacions estan alentint la presentació dels alumnes de les autoescoles als exàmens pràctics, en un període d’alta demanda.

La DGT destina a les comarques de muntanya dos examinadors itinerants. En concret reivindiquen  millores econòmiques i salarials, entre les quals destaca un augment de la plantilla i el pagament de les hores extres per desplaçar-se fins a les localitats pirinenques. Consideren que no els compensa traslladar-se fins a l’Alt Pirineu i Aran  perquè són pocs els exàmens que poden fer en el seu horari laboral. Fins ara els aspirants poden fer les proves teòriques i pràctiques sense anar fins a Lleida ciutat.

En el cas que Trànsit no accepti les demandes dels empleats, els aspirants d’aquests municipis haurien de baixar a la capital del Segrià per fer una prova teòrica de poc més de vint minuts.

La protesta dels empleats podria provocar un autèntic col·lapse a Ponent tenint en compte que la cinquantena d’alumnes que aquest dijous tenien previst examinar-se de la teòrica i de la pràctica s’han d’esperar fins a la següent convocatòria, en principi prevista pel 6 de juliol, a la Seu i pel 13, a la Pobla, sempre que no es mantinguin les protestes. D’aquesta manera, comptant amb els alumnes que ja tenien previst presentar-se a examen al juliol, es preveu que el nombre d’aspirants s’apropi al centenar.

A tot això cal afegir que les autoescoles estan obligades a presentar els seus alumnes a examen perquè, en cas que algun dels examinadors no secundi la vaga i es presenti a la cita, es podria imputar incompareixença a l’aspirant, la qual cosa encara agreuja més la situació.

Exit mobile version