Site icon La Valira

La suspensió de serveis per la covid, el principal motiu de les reclamacions i consultes de consum al Pirineu

El 2020  s’han gestionat 222 reclamacions a l’Alt Pirineu i l’Aran, un descens del 39,5% respecte a 2019. El 28,9% tenen a veure amb serveis afectats per les restriccions marcades per la pandèmia. El 27,5% de les reclamacions estan relacionades amb les telecomunicacions; un 18,9% amb els subministraments d’electricitat, aigua i gas i un 15,8% amb incidències relacionades amb la compra de productes.  Aquestes xifres estan recollides en el balanç d’actuacions de l’Agència Catalana del Consum (ACC) del Departament d’Empresa i Coneixement.

El document analitza les accions que ha desenvolupat l’organisme en defensa de les persones consumidores a les demarcacions de Tarragona, Girona, Lleida, Catalunya Central, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i l’Aran.

Els casos resolts per mediació a la vegueria pirinenca han caigut un 39% a la demarcació, fins a 80. Els casos resolts per la via d’arbitratge, en canvi, s’han mantingut en 4 laudes emesos. Amb tot, el percentatge de resolució de reclamacions per les vies extrajudicials de mediació i arbitratge s’ha situat en el 38%.

Per la seva banda, les consultes han augmentat un 5,6%, fins a 908. El 52,3% estan relacionades amb les afectacions provocades per la pandèmia; el 18% fan referència als serveis de telefonia i internet i un 12% a subministraments bàsics.

En el conjunt de Catalunya, també el principal motiu de queixes ha estat la suspensió de serveis provocada per les restriccions per fer front a la pandèmia, especialment en el sector dels transports, viatges, els serveis sanitaris i les activitats d’oci, culturals o esportives.

 

 

 

Exit mobile version