Search
Close this search box.

La “policia patriòtica” va intoxicar el FinCen per provocar l’enderrocament de la BPA

Loading

L’aparició de nous àudios del comissari José Manuel Villarejo sobre la denominada ‘Operació Catalunya’ i la liquidació de la Banca Privada d’Andorra (BPA) ha estat ressenyada en una notícia del portal “Fuentes informadas”. Pel seu remarcable interès periodístic, LA VALIRA el reprodueix a continuació.

 

En plena efervescència del secessionisme català, la cúpula policial del Ministeri de l’Interior en l’època del PP es va erigir en “policia patriótica” per frenar des de dins als líders de l’independentisme, fonamentalment polítics. I no van anar amb contemplacions. “Catalunya està en guerra amb Espanya”, es van automotivar. I sota aquesta premissa, el que no col·laborava o, simplement, no feia el que li demanaven, l’arrossegaven al fang.

El més clar exponent va ser la BPA. No tenia el que ells intuïen que tenia (els milionaris comptes de la família Pujol). I se la van carregar sense pietat. Com? Forjant una campanya de faules i mentides estratègicament orquestrades i filtrades al FinCen americà (l’organisme estatunidenc antiblanqueig). La BPA era llavors l’entitat més solvent d’Espanya i gairebé d’Europa, però el complot ordit des de l’aparell policial espanyol (amb la complicitat d’algunes institucions andorranes) la va conduir a l’abisme.

El famós financer de les Torres Kio de Madrid i durant molts anys amic personal dels Pujol, Javier de la Rosa; Victoria Álvarez, ex-parella d’un dels fills de l’expresident català, i la BPA es van convertir en els puntals (en el cas de la BPA, sense voler ser-ho) sobre els que la policia patriòtica va teixir una demolidora estratègia d’assalt contra el moviment separatista. Així ho acrediten nous àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo als quals han accedit en exclusiva Fuentes Informades i el diari El País.

L’excomissari cap d’Assumptes Interns, Marcelino Martín Blas (foto), en el marc de la denominada policia patriòtica, va preparar i va coordinar els informes que van servir per a intervenir la Banca Privada d’Andorra (BPA) i la seva filial espanyola, Banco de Madrid. I no només ell va estar tallant el bacallà.

El 4 de març del 2014 es va celebrar una reunió a la seu de la Direcció General de la Policia a la qual van assistir Eugenio Pino, Director Adjunto Operatiu (el DAO, el màxim cap de la policia espanyola en aquell moment); Martín Blas, llavors comissari d’Assumptes Interns; Pedro Esteban, comissari d’Informació de Catalunya, i José Manuel Villarejo, el cap dels agents encoberts.

La trobada tenia com a objecte analitzar les investigacions que des de la DAO se seguien a Catalunya per desmantellar les pulsions secessionistes. Va haver-hi dos moments diferenciats en aquella trobada. La primera part, de 30 minuts de durada i en la qual Villarejo pràcticament no va intervenir, el comissari Esteban la va dedicar a explicar el contingut de diferents informes que donaven compte de les investigacions que s’estaven desenvolupant a Catalunya.

 

‘Informes cuinats’

Els informes els va apilar després Martín Blas per ser degudament ‘cuinats’ i filtrats a la premsa, segons es desprèn dels àudios de Villarejo. En la segona part, ja sense la presència d’Esteban, Villarejo va assumir un paper protagonista. Va explicar a Eugenio Pino i a Martín Blas actuacions policials sobre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), sobre l’expresident Artur Mas (Junts), i sobre l’evolució de les entrevistes amb el financer català Javier de la Rosa. També va sortir el nom de Victoria Álvarez, ex-companya d’un dels fills de Jordi Pujol: la dona que va detallar els nombrosos viatges d’anada i tornada amb el seu nòvio a Andorra amb bosses plenes de bitllets en el capó del seu vehicle.

Els informes que va exhibir el comissari Esteban en aquesta reunió tenien un clar color polític. Eren cinc. Un tractaca sobre els 25 jutges radicats a Catalunya que s’havien adherit a un manifest independentista i que, aquest dia, els dirigents policials van convenir que calia investigar perquè actuaven al marge de la llei; un altre, sobre la creació per la Generalitat de diverses acadèmies, que els policies arriben a qualificar de “instruments d’un Estat propi”.

Un tercer informe era sobre una entrevista que va concedir Artur Mas al diari italià Corriere della Sera. El quart es nodria d’actuacions corruptes de CiU des que Jordi Pujol va accedir a la presidència i, finalment, el cinquè concernia a la banca andorrana, la BPA. Aquí creien els components de la policia patriòtica que amagaven els Pujol els diners de les comissions. Però s’equivocaven. El niu no era allà. Així i tot, amb l’errònia creença que sí que hi era, membres de la policia patriòtica van cavar la seva tomba sense justificació ni mirament, intoxicant al FinCen americà amb faules i fal·làcies.

 

Les contradiccions de Martín Blas

Martín Blas va estar en l’operació contra la BPA. I això malgrat que, tant davant el Parlament de Catalunya, el dia 11 de juliol del 2017, i més tard davant un batlle d’Andorra, el 24 de gener del 2019, l’excap d’Assumptes Interns de la Policia espanyola va negar taxativament la seva implicació. Els àudios, en canvi, revelen que va ser un dels artífexs: ho acrediten, per exemple, les seves trucades telefòniques amb el director del Sepblac, l’organisme estatal espanyol que lluita contra el blanqueig de capitals.

“Aquest informe [el d’Andorra] aparta’l, que està calent”, va etzibar Martín Blas a un col·lega en la citada reunió. L’operació, donar informació falsa al FinCen perquè actués contra BPA, va derivar inexorablement en la caiguda del banc dels Germans Cierco, i la seva filial Banco de Madrid. Els amos de la BPA continuen batallant encara avui perquè els reparin d’aquella injustícia, que va emparar el Govern del Principat.

Els àudios inèdits de Villarejo manifesten que el paper de Martín Blas en aquesta operació va ser rellevant. Va ser també ell qui, per ordre del DAO Eugenio Pino, va acudir a l’hotel Villamagna de Madrid a “recollir un missatge” del llavors CEO de BPA, Joan Pau Miquel. Es va fer passar per Félix en aquella trobada, si bé davant el jutge va rebutjar que aquest fos el seu nom de feina. No obstant això, en els àudios reconeix que es va posar aquest nom fals.

Va dir Martín Blas davant el jutge: “Em crida [Eugenio Pino, el DAO] i em diu, acosta’t aquí a l’hotel Villamagna (de Madrid) que hi ha un empleat de la banca andorrana que té una informació per a mi, acosta’t aquí i que te la doni”. I va afegir al jutge: “Bé, em va sorprendre, perquè jo no sabia de què anava [l’assumpte], però hi vaig anar, i res més”. Davant el Parlament de Catalunya va dir una cosa similar.

Però els àudios de Villarejo el desmenteixen. En un moment de la reunió, el comissari Esteban va presentar un informe sobre la banca andorrana. I va confessar sobre aquest tema: “Això són informes relacionats amb les fundacions andorranes i tots els bancs relacionats, tots, tots dels Pujol i altres, de la família”. Martín Blas va irrompre: “Això deixa-ho”, i tot seguit va aclarir: “[Jo] Havia demanat una consulta al Sepblac de pràcticament tot, perquè clar… Això és el que m’havien manat a mi? Aquest de fundacions, no?”, del que es desprèn que estava al corrent del tema BPA.

El comissari Esteban va afegir en aquesta trobada: “I aquí és el… és un informe de…”. Martín Blas acaba la frase: “De la BPA”. I va resoldre: “La Banca Mora no està en la merda aquesta”. El protagonisme de Martín Blas en aquest episodi de l’Operació Catalunya queda encara més palès, d’altra banda, quan, respecte al citat informe de la banca andorrana, ordena al comissari Esteban: “Això deixa-ho a part perquè és això d’Andorra, això d’Andorra deixa-ho a part que està calent”.

Martín Blas també va negar actuar en connivència amb el Sepblac i amb qui llavors era el seu director, José Manuel Vega Serrano, i amb les actuacions que aquest organisme seguia contra Banco de Madrid en aquelles dates. Però resulta que durant aquesta mateixa reunió, ho reconeix ell en l’àudio, es va absentar uns minuts al·legant que el trucava precisament el màxim responsable del Sepblac. “El director general del Sepblac vol parlar amb mi del tema d’Andorra i tot això. Sí, m’acaba de cridar, li he dit jo que estic amb el director [el DAO] i que quan acabi me’n vaig cap allà”, explica en la reunió.

Davant el jutjat d’Andorra, Martín Blas va sostenir, a més, que va conèixer l’expedient del Sepblac obert a la BPA a través de Joan Pau Miquel, el CEO de la BPA: “M’ho va dir Joan Pau, m’ho va dir, quan em va lliurar la informació em va dir que hi havia una inspecció no sé si em va dir del Sepblac o del Banc d’Espanya, però vaja un organisme que depèn del Banc d’Espanya, i que si jo podia fer alguna cosa. Jo li vaig contestar, miri, que això és el Banc d’Espanya, jo soc un policia normal i corrent, jo no tinc cap responsabilitat en això, no sé de què em parla”.

 

“Depèn de vostès que es carreguin el banc”

El linxament a la BPA enllaça, a més, amb la visita que l’inspector cap de la Policia Nacional Celestino Barroso, llavors agregat d’Interior en l’ambaixada d’Espanya a Andorra, va realitzar el dia 2 de juny del 2014 al CEO de la BPA Joan Pau Miquel, en la qual li va deixar anar: “El Banc d’Espanya està fent una inspecció a Banco de Madrid (filial de la BPA) i se’l carregaran, i hi ha una empresa americana disposada a quedar-se amb el banc. Quan el Banc d’Espanya es carregui a l’actual… Això m’han dit, però m’han dit que els transmeti que això depèn de vostès, el que es quedi en res, que es pari la inspecció i que tot quedi com està en l’actualitat, sempre que vostès accedeixin a alguna cosa que jo no sé de què es tracta”.

També davant el jutjat d’Andorra, Martín Blas va negar categòricament conèixer a Celestino Barroso. No obstant això, el dia 2 de juny del 2014 el CEO de BPA va rebre un missatge de Barroso indicant-li: “Em comuniquen que a l’hora indicada estarà en la recepció de l’hotel Félix Rodríguez, en representació de l’Estat espanyol. Joan Pau, dona’m el rebut. Gràcies”. El tal Félix Rodríguez va ser qui, segons la versió de Joan Pau Miquel, va exigir que la BPA lliurés informació bancària de la família Pujol, d’Artur Mas i d’Oriol Junqueras, a canvi de deixar en res l’expedient que el Sepblac seguia contra Banco de Madrid. Martín Blas va tornar a amagar la veritat davant la Batllia andorrana en afirmar: “Jo no m’he fet anomenar Félix Rodríguez ni he dit que em dic Félix a ningú”.

L’àudio, en canvi, destapa el següent diàleg. Pren la paraula el comissari Villarejo i indica que és necessari donar una identitat suposada a la persona que parlarà amb el banquer. Eugenio Pino, el DAO, proposa que es faci dir  Alfredo. I a continuació Villarejo va aportar el cognom, “Alfredo Stuart”, va dir. Entre rialles, Martín Blas va rematar: “En la identitat que jo m’he buscat em dic Félix, m’he buscat Félix”.

 

Falsos blanquejos a Andorra

Martín Blas ha derivat tota responsabilitat en l’Operació Catalunya al llavors DAO Eugenio Pino. Sempre va negar la seva participació, fins i tot en els més mínims detalls. Aquests àudios demostren la seva intervenció, en canvi, en els informes contra la BPA, desmenteixen l’afirmació que no coneixia a Celestino Barroso i el situen en l’epicentre dels informes i en la coordinació amb el llavors director del Sepblac, així com en gran part de les actuacions amb què la policia patriòtica va arremetre contra els polítics independentistes.

I no només això: la intervenció de Martín Blas apareix en totes les actuacions de la cúpula de la Policia Nacional per desprestigiar i implicar els partits polítics i entitats independentistes en casos de corrupció, encara que aquestes manquessin de fonament. Villarejo va explicar en una ocasió que la BPA va ser la gran damnificada de tot aquest operatiu. “Crèiem que la BPA ens amagava informació sobre els Pujol; ens vam posar en contacte amb els nostres col·legues d’Intel·ligència americans i amb el FinCen i els enviem informes plens de mentides; dèiem que l’entitat facilitava blanqueig de capitals a clients veneçolans i russos, els vam acollonir i van actuar”.

El FinCen els va creure i va fer una nota amb recomanacions contra la BPA. En aquest escrit es van basar les autoritats espanyoles i andorranes per intervenir el Banco de Madrid i la BPA. Quan els americans van saber l’abast de la seva nota a Espanya i a Andorra, en van fer una altra dient que no era això el que pretenien i que s’havia anat massa lluny i que la BPA no estava en cap llista negra. Però ja era massa tarda. La nota inicial va provocar el pànic i el caos entre els clients.

A continuació es transcriu la conversa que va haver-hi a la Direcció Adjunta Operativa (DAO) de la policia el 4 de març del 2014. En ella hi participen el DAO, Eugenio Pino; el cap d’Assumptes Interns, Marcelino Martín Blas; el comissari José Manel Villarejo, i el també comissari Pedro Esteban:

 

José Manuel Villarejo (V). ¿Están los de Barcelona ya?

Voz femenina. No, todavía no han llegado

Villarejo. Permiso, hola

Marcelino Martín Blas (MM). ¿Qué hay? ¿Tú tienes conocimiento de lo de los jueces?

Pedro Esteban (PE). Sí, hacen un manifiesto por la independencia y entonces yo me pongo…

Eugenio Pino, el DAO (EP). Bueno venga más cosas

PE: Vale, esto es lo que usted le mandó al jefe superior [de Barcelona] del tema grupo de mossos que iban a llevar a cabo un reclutamiento de gente de seguridad privada

EP: Pero fue así o fue por otra razón. Fue así porque allí estaba Sergi, ¿no?

PE: No, aquí está el Miquel Juste, esto lo facilitó el abogado creo recordar que me dijo a mí el segundo, el intendente de la Brigada de información de la Comisaría general de ellos, junto con otra serie de personas procedentes de Guardia Civil y de seguridad privada, tienen previsto llevar a cabo o crear un grupo de unos 300 mossos para investigar a gente del PP, empresarios y demás, entonces ahí hemos podido identificar a unos cuántos, porque claro los nombres que nos facilita el abogado no se corresponden con la realidad; entonces hemos tenido que hacer un montón de gestiones para ver… incluso aún nos queda uno, el Miguel Prat este no hay manera de localizarlo por ningún lado, ni por DNI ni por nada.

EP: ¿No es el director?

PE: No, no, no no, esto no tiene nada que ver… No, no. Entonces este dice que es de una empresa de seguridad privada.

EP: Prats

PE: Miguel Prat.

EP: ¿Esto es tuyo?

PE: Pero no hemos podido localizarlo, yo como el otro no se llamaba igual porque ponía no sé qué nombre y resulta que es Antonio, no tiene nada que ver, entonces entendemos que posiblemente no se llame Miguel se llame de otra manera

EP: ¿Que tal? (ininteligible)

V: Bien, bien estoy apuntando varias cosas para comentarte, tengo varias cosas para que no se me olviden

PE: Este fue el inicio de la investigación que fue el que nos mandó usted, se lo mandó a… Esto es el manifiesto de la Asamblea Nacional Catalana del día 15 de febrero en Manresa y esta es la hoja de ruta del Gobierno, o sea es la hoja de ruta política del Gobierno catalán para la consulta. Hay algunas cosas que ya se han llevado a cabo y otras pues están aquí, entra de lleno lo del consejo asesor para la…

MMB: Los capullos esos…

EP: A ver, esto es una información que salió en el periódico Corriere della Sera de una entrevista a Artur Mas que no se si la tenéis, pero bueno…

MMB: Mira cómo voy a hacer el informe. Tú tienes conocimiento de que ha habido un manifiesto de jueces por la independencia, entonces el jefe de información de Cataluña ordena una investigación para comprobar la identidad de los supuestos firmantes ante la posibilidad de que tal manifiesto pudiera constituir un delito, ¿vale? Consultan la base de datos del DNI, comprueban la identidad y elevan informe al jefe superior, y el jefe superior eleva informe al director al jefe adjunto operativo [al DAO].

EP: Exacto

MMB: Y punto y ya está

EP: ¿Eh?

MMB: El escrito que voy a mandar

EP: Ah sí. No hay problema. Él tiene una obligación, los servicios de información de localizar a los 15, y evidentemente conocer por una razón muy sencilla, yo mañana tengo un conflicto en…Que decir que él está en su perfecto derecho a investigar quiénes son los 25 jueces que en un momento determinado… porque ya han roto su imparcialidad y además el sistema legal establecido, porque el sistema legal establecido dice que la consulta es inviable, fundamentalmente por la indisoluble unidad de la nación española, a partir de ahí tú estás en esa obligación. Tú me lo transmites a mí, se lo transmites a tu jefe

PE: Sí, sí por el conducto reglamentario

EP: (atiende un teléfono: Sí, buenos días, muy liado. Claro se pone a jugar al fútbol, claro, bueno vale, sí, oye estoy liadísimo, venga hasta ahora, venga). Entonces ese es el camino, a su jefe superior, lo tramito yo, y entonces si usted quiere saber quién lo ha filtrado pregúnteselo al periódico.

PE: Sí, sí

EP: Si he sido yo (ininteligible)

PE: Es importante si se pudiera borrar los registros

EP: Están intentado

PE: De todo, mejor, mejor

EP: De todas maneras si a ti te preguntas tú no mires, bueno si tú…

PE: A mí, a mí es a quien me van a preguntar

EP: De todas maneras, tú estás protegido por la Ley de Secretos Oficiales, no tienes ninguna obligación (ininteligible). Le nombras la normativa y ya está. Yo todo lo que tal, es que estamos obligados a saber quiénes son esos 25 jueces. Entre otras cosas, el fiscal general del Estado el otro día.

PE: Tengo que hacer una llamadita de enfermo que me están esperando

MMB: De todas maneras el tema de la foto del DNI macho el tonto de La Razón

EP: Pero ya está hecho

PE: Ya, ya

EP: Sí estoy reunido, a las 11.30 estarás o qué, vale sí en principio sobre las 11.30

EP: Ya tienes el documento que te he hecho

PE: Sí. Vale, gracias hasta luego

MMB: Ahora viene. Esto la mayoría, lo importante, es el de como decía David tener preparado el recurso, tenerlo preparado para que cuando tú…

EP: (A una funcionaria) Entra en Google, y mete ahí el fiscal general, jueces catalanes por la independencia o algo así, a ver qué te sale. Imprímelo. Pon fiscal general critica actuaciones de jueces catalanes por la independencia o secesionistas, a ver qué te sale.

MMB: Bueno seguimos con esto

EP:

MMB: A ver. Esto es más de lo mismo de la Generalitat de Cataluña, cómo va a crear un sistema académico, diversas academias para configurarlo de una forma de Estado, vale, es más de lo mismo, está creando instrumentos como de un Estado propio, vale, entonces aquí una real academia de las ciencias económicas y financieras, una real academia de doctores…

EP: Una cosa, hago un resumen de todo ello

PE: Jefe yo si quiere, esto está ya resumido, tengo una hoja por cada cosa

MMB: Sabes lo que pasa Pedro, estoy hay que meterlo en un resumen

PE: Una base de datos

MMB: 15 folios

PE: Cada informe de esto está en una hoja, yo se lo dejo y ya está

MMB: Tú déjalo

PE: Pues es que si no, yo me volvía loco para explicar las cosas también

MMB: De todas formas todo esto ya está, consultas, es que no paran el consejo de sabios de los cojones…

PE: Sí el consejo de transición

MMB: El Consejo de Transición catalán y esa historia, es que no paran…

PE: Esto hemos hecho un recopilatorio de todas las denuncias y todas las actuaciones corruptas de CiU desde que estaba Pujol en el gobierno, ahí está un resumen de todo, pero con…

MMB: ¿Lo que ha salido en prensa?

PE: No, no, de todo, de todos los juicios que han tenido, de todas las denuncias, todo, ahí está

MMB: Eso sí que se puede

PE: Eso sí que se puede hacer

MMB: Eso sí que se puede filtrar

PE: Hombre.. Aquí está la foto

EP: Las fotos

PE: No, no, bueno, a ver..

MMB: Sí que hay fotos

V: Se quita, se quita

MMB: Sí que hay fotos (Risas)

V: Todo eso se quita, se quita, hay que quitarlo

MMB: Eso se refríe, se cocina y ya está

V: Claro, hombre

MMB: Esto se cocina y se prepara

PE: – Aquí hay… todas estas son… informes relacionados con las fundaciones andorranas y todos los bancos en relación con ellas, todos, todos de los Pujol y demás, de la familia

EP: ¿Todo?

PE: Todo

MMB: Eso déjalo

PE: De la Banca Mora, de la banca andorrana

MMB:  Había pedido una consulta al Sepblac de prácticamente todo, porque claro…esto, este es el que me habían mandado a mí, este de fundaciones, no?,

PE:

M.M.B: Este es el mismo y este también

PE: Y aquí es el.. es un informe de..

MMB: De la BPA

PE: De los que participaron en el pacto nacional por el derecho a decidir, ¿vale? ahí está la mesa en la que se reunieron todos los participantes, ahí están todos identificados

MMB: La banca Mora no está en la  mierda esta?

PE: Hemos hecho de todo, ¿vale? Entonces ahora hay que sacar la chicha, lo que pueda interesar en relación con la información que vosotros tengáis, ¿vale?

PE: Esto es la vigilancia a la señora Forcadell

MMB: Esto me lo quedo porque es que nosotros vigilamos a unos y ellos a otros y luego hacemos un análisis del resultado

PE: Y esto es lo último que salió, que salió, que salió el otro día la Comisión Internacional de Ciudadanos Europeos, que van a tener una reunión en Bruselas el día 30, bueno una reunión no, una concentración, ahí están todos identificados…

EP: ¿Para? ¿El derecho a decidir?

PE: Sí, sí claro, quieren conseguir un millón de firmas, pero no solamente para Cataluña, para el País Vasco, para Flandes.. pero bueno aquí en contra de esto está la Asamblea, con lo cual no creo que tenga mucho …

MMB: ¿La Asamblea Nacional de Cataluña?

EP: Y esto?

PE: Esto es una información que salió en el Corriere della Sera que es una entrevista a Artur Mas, que es muy interesante, muy interesante, ahí deja entrever un poquito lo que quiere, lo que va a hacer, y bueno como salió en otro país pues para que la tengáis

PE: Y de momento eso es todo

MMB: – Eso déjalo aparte porque es lo de Andorra, eso de Andorra déjalo aparte que está calentito.

V: Calentito total  (RISAS) sí, si

MMB: Esto es para tí Pedro

PE: Me dijiste que lo copiara y que te lo devolviera, claro

V: Te podías regalar macho de vez en cuando un disco duro

(…)

PE: Y referente a esto que me comentaste, nosotros no hemos detectado esa diferencia de criterios ahí van todos a una, y además si lo que dice el jefe el Oriol Junqueras es lo que prima

MMB: – Ya pero fíjate ayer mismo nos estuvieron comentando es verdad que en Esquerra había una parte de Esquerra que estaba mas radical y una parte que estaba buscando una solución

EP: Sí ahí están buscando

PE: Aquí detrás de la Asamblea está un tal Aurelio Argemir Roca que este es un antiguo de los que fundó la Crida, esto todo viene de Convergencia, esto todo viene de Convergencia y la Asamblea nacional catalana la está manipulando

EP: Convergencia

PE: Convergencia

MMB:  La Asamblea es un totum revolutum como tu sabes y ahí están metidos todos y según como mires Convergencia por un lado pero Esquerra y la Cup por otro

PE: Sí, sí pero hoy por hoy la asamblea es creada por Convergencia y además tú si te fijas tanto en 2012 como en 2013 lo que dice Convergencia es lo que se hace

MMB: Pero mira a Convergencia ya le estamos dando caña bastante ahora tenemos que darle caña..

PE: A Esquerra. Bueno eso es otro tema, yo te digo lo que hay

MMB: Es que esto  no es ciencia entiendes esto son opiniones y te cambian de una semana a otra.

PE: A ver Esquerra lo que va a hacer es forzar al límite todo, la consulta lo que posiblemente lo que  no proclame será la independencia, porque no interesa, pero sí todo lo demás, todo lo demás lo va a forzar al máximo.

EP: Óyeme una cosa este  Pedro con esas objeciones que estás haciendo, y con ese análisis que estás haciendo se te nota que conoces el problema, fundamentalmente porque lo vives, ¿puedes hacer un análisis no basado en documentos o en vigilancia, sino precisamente en eso tú, hacer un análisis es decir donde, la situación actual desde mi punto de vista,  análisis de la situación actual, a día de hoy, es decir con la tal, tú con todo esto haces un informe exactamente igual, y haces referencia

MMB: Si mira lo que está haciendo está muy bien, criticar el informe que hice yo

PE: Sí, no no yo me he reunido con mi gente, y lo hemos estado analizando, y de hecho lo que convendría es que un día te vinieras, que viniera Agustín, que conoce muy bien la problemática, y que viniera Muñoz, vale

MMB: La semana que viene voy yo

PE: El CNI yo desde el día aquél que comí con Jesús no me ha vuelto a decir nada, me dijo que hablaría con Madrid  y que me diría algo y estoy esperando todavía que me conteste, porque claro yo tengo previsto repartir el tema, para… oye tú haces esto y yo hago esto

MMB: Tú no tienes que consultar al CNI para repartir…qué tenemos que consultar nosotros

PE: No hombre no, pero me dijo que vale que hablaríamos, no podemos coincidir en los mismos objetivos, y hacer las mismas cosas

MMB: Que ellos no… que ellos van a otros objetivos, No te preocupes tú del CNI que

PE: Pero entonces no hay coordinación ninguna

EP: Sí, ahí ha dicho que te pongas en contacto con ellos, sí sí si

PE: Pero es que no tenemos coordinación

MMB: Mira las vigilancias no va a hacer el CNI nunca nada

PE: Bueno yo me imagino que ellos se ocuparán de los teléfonos y demás pero quiero saberlo lo que hagan cono..

EP: Pero no te han dicho que te pongas en contacto con YOLI

PE: Pero si es que he comido con él el otro día y estoy esperando la respuesta me dijo que tenía que hablar con Madrid (…)

PE: Jesús Campo no es con quien tenía que hablar

MMB: Si no es incompatible con la situación

(Hablan los tres a la vez. De los nombres de agentes del CNI y de las vigilancias. Suena el teléfono y lo atiende Martín Blas)

MMB: Ah, sí, ah sí, que se ponga (M.M.B. se ausenta)

(Habla Villarejo con Pedro)

EP: Mira le mando esto al jefe de la división, le digo que hablamos de esto, que es importantísimo, eh

PE: Sí, que no nos pase lo del año pasado, que nos quedamos en la puerta

PE: Los fiscales no se adhirieron al manifiesto, porque les dijo el fiscal jefe que ellos mismos. Si nosotros lo único que hicimos fue identificar a la gente que se había adherido al manifiesto

EP: Punto ya está, no hemos dicho ni les  hemos investigado si tienen queridos o queridas

PE: Lo que pasa que allí los jueces tú están por encima de dios nuestro señor, bueno están por encima de dios, en Cataluña los jueces son intocables. No obstante, tienen que admitirlo a trámite la denuncia, que todavía no la han admitido a trámite

EP: Cuando dice un tío muchos ciudadanos les haríamos frente qué tenemos…

PE: Pero es que Santiago Vidal, lo que salía en La Razón ayer, Santiago Vidal dice exactamente eso.

MMB: El director general del SEPBLAC quiere hablar conmigo del tema de Andorra y todo eso

EP: ¿Te ha llamado o qué?

MMB: Sí me acaba de llamar, le he dicho yo estoy con el director y cuando termine me voy pallá

[Hablan de que Pedro tiene que ir a la jefatura de Canillas, y de en qué coche va. Villarejo le pide a Martín Blas que no se vaya que tienen que hablar]

MMB: Mira Pedro, organízamelo esto en montones: Andorra…, ya, bueno si no ya me lo organizo yo, no es que fíjate, fíjate  lo que tengo que digerir y el otro vente que tengo que hablar contigo.

[Pedro organitza els diferents Informes. Parlen E.P. i Villarejo mentre Pedro li organitza els informes a Martín Blas. Pedro s’acomiada, i es queden E.P., M.M.B. i V.]

[Villarejo comença a informar sobre diversos assumptes. Parla d’un banquer als quals els d’Esquerra li han demanat moviment de diners i de la necessitat de donar-li una identitat operativa. Villarejo diu que el presentarà a M.M.B., dient que cal estar molt pendent d’ell. Villarejo li diu a M.M.B. que demani una identitat operativa. Que ha de dir als d’Esquerra que pot fer tot, i que els gravi. Aquest home els va donar la dada de l’alemany que mou coses de CiU. L’identifica com Sanahan. Parlen de posar-li un nom. Eugenio Pino diu que li posi de nom Alfredo. Villarejo assenyala que usa Stuart, i Pino diu que llavors Alfredo Stuart].

MMB: La identidad que yo me he buscado me llamo Félix,  me he buscado Félix.

[Després parlen de Javier de la Rosa, i d’una cita que li ha demanat a Madrid. Així com d’una querella que Manos Limpias «li ha posat a Artur Mas». També al·ludeixen a Victoria Álvarez. Entra un general peruà que ve de visita que es diu Óscar Ponce de León Rivera, i li presenten a M.M.B. com a comissari cap d’Assumptes Interns, i a Villarejo com a comissari cap d’Agents Encoberts].

Loading

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies