La Pobla de Segur (Pallars Jussà) tindrà el pròxim curs acadèmic un nou centre específic de Formació Professional. Es tracta de l’Institut d’Esports de Muntanya del Pallars, que se segregarà de l’Institut de la Pobla de Segur i passarà a ser un centre propi.

La formació serà la primera d’aquestes característiques que s’impartirà a tot Catalunya i compte amb el suport de la Generalitat, la Diputació de Lleida i els ajuntaments de la Pobla de Segur i la Torre de Capdella.

El centre estableix la seva oferta formativa en els cicles esportius de les modalitats d’esports de muntanya i escalada, esports d’hivern, busseig, espeleologia, piragüisme i salvament i socorrisme. El centre s’ubicarà a l’edifici de l’Espai Raier.

L’Institut de la Pobla de Segur va començar a oferir fa 15 anys els primers cursos relacionats amb els esports de muntanya amb 70 alumnes. Actualment, passen més de 800 alumnes per aquest centre, que dóna feina a uns 80 professionals.

Per altra banda, a la Seu d’Urgell s’oferirà per al curs 2020-21 l’itinerari formatiu específic (IFE) de Manteniment d’instal·lacions esportives i tindrà lloc a l’Institut Joan Brudieu.