Site icon La Valira

La pluja accelera els despreniments al Punt d’Andorra

Els despreniments de rocs són continus a la ‘zona zero’ de ‘La Portalada’, on el passat 10 d’agost es va produir l’esllavissada que va obligar a tancar durant unes hores la CG1. No per prevista o previsible, la caiguda de roques, de mides diverses, deixa de provocar tensió en l’operatiu que vigila la zona. Tècnics geològics i responsables del dispositiu de seguretat continuen avaluant el comportament del talús després dels litres d’aigua caiguts durant la matinada i aquest matí.

Per evitar mals majors, s’han instal·lat sistemes automatitzats més precisos i que permeten mesurar els moviments. Totes les fissures estan controlades i, tal com s’ha esmentat, més enllà de les purgues no s’ha produït cap gran moviment.

Aquestes purgues s’estan produint a la part central del terreny i, de moment, sobre el magatzem del comú de Sant Julià de Lòria no s’ha registrat cap gran moviment, tal com confirmen des del Govern.

A la carretera general 1 la circulació es duu a terme amb normalitat i continua el dispositiu policial a banda i banda per si fos necessari interrompre momentàniament el trànsit en cas que es produeixi pols arran de les purgues. En aquest sentit, cal destacar que la pluja està contribuint, precisament, a què no es produeixi tanta pols.

Durant aquest dimarts al matí s’han registrat retencions en aquesta zona. Cal afegir que a banda dels efectius policials, també hi són presents els bombers en les tasques de vigilància.

Exit mobile version