La Plataforma Contra l’Autopista Elèctrica del Pallars es va reunir aquest divendres a Isona, al Pallars Jussà, per informar de l’estat del projecte de subestació a Figuerola d’Orcau. Els membres de la Plataforma han fet una crida a la mobilització social per fer visible la problemàtica i a la jurídica per frenar el projecte.

La Plataforma és conscient que la lluita s’ha de guanyar a la justícia i no al carrer però veu també molt important informar la ciutadania i recuperar la lluita social. Per poder seguir litigant demanaran finançament a les administracions locals i comarcals i a posteriori crearan una caixa de solidaritat.

L’alcalde d’Isona, Constante Aranda, va apuntar que l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, no consideren necessària la infraestructura i han presentat al·legacions contràries al projecte. Aranda ha sentenciat que l’Ajuntament no té finançament per pagar aquest litigi però que la Plataforma tindrà tot el suport del consistori.

Durant la reunió la Plataforma va explicar que aquest projecte no portarà cap lloc de treball al municipi i tampoc cap recurs econòmic.

Ara, la Plataforma té 15 dies per presentar un Recurs d’Alçada contra el projecte. Per acabar-lo de perfilar es van emplaçar el pròxim dia 1 de març a Pont de Muntanyana (Alta Ribagorça).