Site icon La Valira

La pandèmia continua en expansió a la Seu d’Urgell, la Cerdanya i l’Aran amb més positius i hospitalitzats

Continuen creixent els indicadors de la pandèmia a molts indrets de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran en plena Setmana Santa i amb un important i visible increment de la mobilitat. Així, el risc de rebrot, la incidència acumulada i la velocitat de propagació segueixen a l’alça, segons el balanç d’aquest divendres del departament de Salut de la Generalitat.

A l’Alt Urgell, la iEPG se situa en els 412 punts i la Rt en l’1,19, mentre que a la Seu aquests indicadors són de 608 punts i 1,44 respectivament. El nombre de casos positius ha pujat un 5,72% i ara són 70, dels quals quatre romanen ingressats al centre sanitari urgellenc.

Tampoc és millor la situació epidemiològica a la Cerdanya amb un risc de rebrot de 354 punts i una velocitat de transmissió del virus d’1,92. A Puigcerdà aquests paràmetres són de 394 punts i una Rt de 3,42. Altres municipis ceretans com ara, Bellver, Montellà i Martinet i Prullans notifiquen valors considerats d’alt risc.

Pugen també els indicadors a l’Aran amb 795 punts de iEPG i una Rt de 0,98 de mitjana mentre que la situació empitjora als municipis de Vielha e Mijaran i Naut Aran.

De l’Alta Ribagorça destaca la zona de la Vall de Boí amb 506 punts de risc de rebrot i 1,28 de contagi.

Per contra, els Pallars notifiquen lleugers descensos. El Sobirà té un índex de rebrot de 1.213 punts i una Rt d’1,13 mentre que el Jussà aquests valors són de 289 punts i 1,13, respectivament.

Exit mobile version