Site icon La Valira

La neu provoca problemes per circular en comarques del Prepirineu i Pirineu

Sortida del Túnel del Cadí. Foto: Pirineus TV

Les previsions del temps s’han complert i aquest diumenge a la tarda han arribat les precipitacions en forma de neu en cotes relativament baixes de les comarques del Prepirineu i Pirineu. Això ha fet que moltes carreteres presentin, a hores d’ara, problemes en la circulació.

Tres carreteres estan tallades a causa de la neu i el gel i en més d’una vintena de vies més calen cadenes per circular-hi, segons ha informat el Servei Català del Trànsit (SCT). Protecció Civil ha activat cap a les set de la tarda l’alerta del pla Neucat per les incidències importants a les carreteres com la C-16, on és obligatori portar cadenes de Bellver de Cerdanya  o la C-25 a Espinelves, on està restringit el trànsit en vehicles de tercera categoria i també calen cadenes.

També són necessàries les cadenes per circular en el cas de la C-28 al Port de la Bonaigua, la C-1412b al Port de Comiols o l’N-260 al Port del Cantó.

Però aquestes no són les úniques carreteres amb dificultats. A Espot, Fígols de Tremp o a Abella de la Conca la neu també ha afectat la circulació.

Les nevades ja afecten cotes altes de la meitat nord de la Catalunya central, sobretot al Berguedà i el Solsonès. A més, també es preveuen nevades al vessant sud del Pirineu i el Prepirineu, al voltant dels 700 metres.

Segons el Servei Català de Trànsit, a la demarcació de Barcelona hi ha dues carreteres locals tallades i calen cadenes a set vies. A la de Lleida hi ha 13 carreteres on és obligatori l’ús de cadenes. I a Girona hi ha una via local tallada a causa de la neu i a una via és obligatori l’ús de cadenes.

D’altra banda, és obligatori circular amb cadenes a la BV-403, entre Castellar de n’Hug (Berguedà) i la collada de Toses, i a la LV-4241, al municipi de Lladurs (Solsonès). També està afectada per la neu la via que dóna accés a Rasos de Peguera (Berguedà).

Les comarques on es pot acumular més neu són el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès, on la quantitat pot arribar als 30 centímetres. Al Vallès Oriental, la Selva, la Garrotxa, Osona, la Cerdanya, l’Alt Urgell, la Noguera, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà el perill serà moderat.

Protecció Civil ha demanat no desplaçar-se a les vies afectades per la neu sense tenir el vehicle convenientment preparat amb cadenes, el dipòsit ple, manta, aigua i el telèfon mòbil amb la bateria carregada. Les màquines llevaneus estan treballant per netejar les vies però continua nevant amb intensitat.

Exit mobile version