Site icon La Valira

La neu i el gel afecten una vintena de carreteres de l’Alt Pirineu, Aran i Cerdanya

La neu i el gel afecten 29 carreteres catalanes. Hi ha 33 trams afectats, quatre dels quals estan tallats. La majoria d’afectacions són a les comarques de Lleida, on hi ha 19 vies afectades. El Port de la Bonaigua a la C-28 i l’accés al Pla de Beret a la C142b estan tancats. A les comarques de Girona hi ha tres carreteres on cal estar especialment atent.

A Lleida és obligatori utilitzar cadenes a la C-28 entre Vielha i Nau Aran i entre Alt Àneu i Esterri d’Àneu; a l’N-260 entre Bellver de Cerdanya i el Pont de Bar; a l’N-141 entre Bossòst i Eth Portilhon (França), i a la C-13 entre Sort i Esterri. A més, a l’N-230 està restringit el pas de camions articulats entre Vilaller i Vielha, i la resta de vehicles han de portar cadenes. A l’N-260 està prohibida la circulació de vehicles de tercera categoria entre Soriguera i Ribera d’Urgellet, amb cadenes per a la resta.

A Girona, és obligatori fer servir cadenes a l’N-260 entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya, incloent-hi la collada de Toses, i a la BV-4656 a les Llosses. A la GI-400 hi ha neu i gel a la calçada entre Das i Toses.

Andorra, en alerta pels forts vents i l’alt risc d’allaus 

El servei de meteorologia ha alertat les darreres hores de l’increment de les ràfegues de vent, que ha arribat als 128 km/h a Tossa d’Espiolets.

La situació és més tranquil·la aquest dijous al matí. S’espera que la nevada es concentri més al nord i es calmi al centre del país.

Cal recordar que l’accés a Arcalís, l’accés a França i el port d’Envalira estan tallats. El pas pel túnel d’Envalira és gratuït.

Exit mobile version