Site icon La Valira

La mobilitat entre Andorra i l’Alt Urgell fa pujar el nombre de contagis de covid a banda i banda de la frontera

La mobilitat actual entre Andorra i l’Alt Urgell ha fet augmentar significativament els casos actius de coronavirus a banda i banda de la frontera hispanoandorrana. Les dades epidemiològiques segueixen ser molt altes en tots dos territoris, tenint en compte el moviment de persones que es produeix diàriament.

Mentre a l’Alt Urgell el risc de rebrot quasi triplica la mitjana catalana (201 punts) situant-se en els 578 punts, a la Seu els indicadors es mantenen a l’alça amb 756 punts.

La velocitat de transmissió del virus se situa en el conjunt de la comarca en l’1,14, a la seva capital és d’1,14 amb 101 casos actius i desenes de persones, gairebé dues-centes, confinades a domicili per ser contacte directe de malalts o a l’espera del resultat de les proves, segons el balanç d’aquest dilluns del departament de Salut de la Generalitat.

A més cal lamentar la mort d’un pacient de més de 80 anys a l’Hospital de la Seu, convertint-se en la víctima número 23 des de l’inici de la pandèmia.

Segueixen a l’alça els casos actius també a Andorra

El nombre de positius diagnosticats a Andorra s’ha incrementat aquestes darreres hores en 28 respecte a ahir, fet que situa el total de contagiats en 11.545. D’aquests, ara per ara, hi ha 418 casos considerats actius.

L’hospital té a hores d’ara 19 pacients ingressats: 12 a planta i set a l’UCI, totes ells estan intubats amb ventilació mecànica.

Actualment hi ha 11 aules confinades totalment i 12 de manera parcial. En el cas de l’escola andorrana de Santa Coloma s’han detectat 26 casos entre personal i alumnat.

Per altra banda, el brot a Arinsal compta ja amb 70 positius, i s’han  detectat 49 positius en el sector de Soldeu a Grandvalira.

Exit mobile version