Les dues associacions que integren el sector hoteler a Andorra -la Unió Hotelera d’Andorra i Autèntics Hotels d’Andorra-  han confirmat que la majoria d’establiments reobriran les portes entre l’1 i el 3 de juliol. No obstant això sent optimistes les previsions d’ocupació pels pròxims dos mesos no arriba ni a la meitat. En concret, les patronals xifren aquests percentatges en un 30% al juliol i d’un 40% a l’agost.

Cal descartar també que en el cas de les cadenes obriran només un dels establiments i que altres hotels han decidit no tornaran a oferir els seus serveis fins a mitjans del juliol o l’agost.

Durant els darrers dies, molts establiments s’estan acabant de preparar amb la desinfecció dels espais i la formació dels empleats. En alguns casos s’està treballant també en la digitalització de les cartes dels restaurants.

Igualment, s’estan proveint de material necessari per afrontar amb totes les garanties de seguretat l’arribada dels clients. En aquest sentit, ha explicat que els hotels de quatre i cinc estrelles que oferien aparcar els vehicles dels clients, ara se’ls aconsella no fer-ho o bé fer servir les proteccions que posen els mecànics per poder-ho fer.