Site icon La Valira

La majoria d’hotels de l’Alt Pirineu i Aran no obriran en la fase 1 del desconfinament

La majoria d’hotels i restaurants de l’Alt Pirineu i Aran seguiran tancats tot i entrar a partir d’aquest dilluns en fase 1 de desconfinament. La majoria d’establiments asseguren que encara no els compensa tornar a la feina, i esperaran a més endavant per a la segona quinzena de juny, quan es preveu que s’hagin aixecat les restriccions de mobilitat dins l’Estat espanyol.

En declaracions a la Manyana el president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha explicat que la fase 1 al Pirineu implica que “un 95% dels hotels de la regió romanguin tancats” perquè “al Pirineu i a l’Aran ja hi ha poca gent i si, a més, es limita el moviment, no hi ha turisme”.

En aquest sentit, destaca que “els hotels que obriran i que tenen més possibilitat d’aguantar són els petits amb un target de treballadors com a clients”. Respecte als bars i restaurants explica que “tindran més possibilitat d’obrir aquells bars petits que estiguin situats en llocs amb més circulació”. A hores d’ara, el sector treballa per garantir la higiene i la seguretat.

Per la seva banda, la Federació de Cases Rurals de Lleida assegura que quan s’entri a la fase 1 del desconfinament no obriran perquè no els servirà de res, ja que més del 90% de la clientela és de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Exit mobile version