La darrera enquesta publicada pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), depenent de la Generalitat de Catalunya, afirma que el 61,6% dels enquestats no creuen que l’executiu de Quim Torra sàpiga com resoldre els problemes que afecten Catalunya. L’estudi també diu que el 30,6% dels enquestats consideren que el govern català sí sap com resoldre els problemes però que li cal temps, i només un 1,6% es mostra convençut que l’executiu català està resolent les necessitats dels ciutadans.

Es dona la circumstància que el nombre d’enquestats que creu que el govern català no sap resoldre els problemes ha anat en augment des que es fa aquesta pregunta en les enquestes del CEO. L’any passat la xifra dels enquestats que ho consideraven era del 53,1%; el 2016 era del 44% i el 2011 eren menys de la meitat dels enquestats, amb un 42,3%.

Pel que fa al rànquing de problemes, els enquestats situen la insatisfacció amb la política i els polítics en primer lloc, les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya ocupen el segon lloc, seguit de la precarietat laboral en tercer lloc. Fa just un any, l’atur era la principal preocupació dels enquestats del CEO.

El director del CEO, Jordi Argelaguet, ha explicat que l’enquesta es va fer després de les eleccions generals del 10-N, i que les negociacions que va encetar el socialista Pedro Sánchez amb ERC i la negativa a donar suport a la investidura per part de JxCat han marcat els resultats d’aquest estudi.