La Lliga de Futbol Professional de França (LFP) exigeix a Mediapro que compleixi amb el seu compromís d’entregar els 172 milions d’euros  que té pendents de liquidar des del passat dia 5 d’octubre per la gestió dels drets televisius de les competicions de primera i segona divisió d’aquest país. Jaume Roures, conseller delegat de Mediapro, pretén renegociar a la baixa aquesta quantitat adduint que la pandèmia de la Covid-19 ha perjudicat enormement els ingressos previstos per l’explotació d’aquests drets televisius. “És evident que la Covid afecta molts aspectes de l’explotació dels drets”, ha declarat Roures al diari L’Équipe. Els dirigents de la LFP, però, han rebutjat la seva petició i exigeixen que Mediapro pagui immediatament aquests 172 milions d’euros.

La LFP ha de pagar als equips de futbol francesos els 172 milions que li deu Mediapro. Ho ha de fer abans del dia 17 i es nega a ajornar aquest pagament als clubs. Els dirigents de la LFP tenen por que si accepten que Mediapro pagui menys diners dels que es va comprometre a abonar pels drets televisius se sumin a aquesta iniciativa les altres companyies que també en tenen una part: Canal+, Free i beIN Sports.

En total, Mediapro ha de pagar pels drets televisius del futbol francès un total  814 milions d’euros (780 pels partits de primera divisió i 34 pels de segona divisió) i, en aquests moments, les arques de l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet no estan per gaire alegries econòmiques.