Poques hores després que la jutgessa de guàrdia del Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida tombés el confinament domiciliari que volia implantar el govern català al Segrià, la justícia ha avalat aquest dimarts, amb algunes excepcions, l’enduriment de les mesures que ha decretat l’executiu encapçalat per Quim Torra amb l’objectiu de frenar els brots de coronavirus que hi ha a Lleida i a set poblacions del Segrià (Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, La Granja d’Escarp, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Suchs i Raimat), així com als barris de La Torrassa, La Florida i Collblanc de L’Hospitalet.

Les mesures, amb una vigència de quinze dies, són de caràcter obligatori al Segrià, mentre que a L’Hospitalet, les que afecten a la mobilitat, són merament recomanacions.

Mesures decretades al Segrià:
L’executiu català ha decretat que no hi ha franges horàries per sortir al carrer als municipis afectats de la comarca del Segrià, i ha instaurat que únicament es pot sortir al carrer per anar a treballar, a hospitals o farmàcies, atendre persones vulnerables o dependents, fer compres de productes essencials o de primera necessitat, anar al banc, fer un examen, o altres motius de causa major.

Al Segrià, el govern català ha prohibit les trobades de més de deu persones tant en espais públics com privats; ha decretat el tancament de bars, restaurants i terrasses, que només podran obrir per oferir menjar a domicili; ha permès fer activitats esportives en solitari o en companyia de membres de la mateixa unitat familiar; i ha implantat que sigui obligatori demanar cita prèvia en les botigues de productes no essencials.

D’altra banda, el govern català ha tancat cinemes, teatres, museus i espais d’oci nocturn, i ha suspès bodes, batejos i funerals amb més de deu persones. Pel que fa a la mobilitat, està prohibit desplaçar-se entre els municipis del Segrià que es troben en confinament domiciliari sense un motiu justificat.

Cal destacar que l’executiu de Quim Torra apostava també per aplicar aquestes mesures a la localitat lleidatana de Massalcoreig, però el jutge no ho ha ratificat, ja que considera les mesures “desproporcionades” en haver-se produït únicament un positiu des de l’1 de juliol.

Mesures decretades als barris de La Torrassa, La Florida i Collblanc de L’Hospitalet:
El Jutjat d’Instrucció 16 de Barcelona ha tombat la prohibició de trobades de menys de 10 persones en aquests barris ja que ho considera “desproporcionat”. No obstant això, la justícia ha avalat prohibir les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives, esportives i d’oci nocturn. Les biblioteques i els museus romandran oberts així com els bars i restaurants, que tindran un aforament limitat a l’interior del 50% de la seva capacitat total.

Pel que fa a la mobilitat, es recomana limitar-la a sortides per motius laborals, sanitaris o d’assistència o cura de persones que ho necessitin. A la vegada, es recomana sortir únicament per anar a comprar alimentació, renovar permisos i documentació oficial, gestions no ajornables, activitats de lleure o esport a l’aire lliure amb els grups de convivència habituals, entre altres situacions.