Site icon La Valira

La Junta Electoral porta Fàbrega a la Fiscalia per haver-se negat a retirar la pancarta de l’ajuntament

La Junta Electoral ha resolt portar el possible incompliment de l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (JuntsxCat), a la Fiscalia perquè determini si ha comés un delicte de desobediència per no retirar la pancarta en favor dels presos i de la llibertat d’expressió del balcó de l’ajuntament a la plaça dels Oms. Així ho ha decidit l’òrgan que exerceix d’àrbitre electoral en una reunió celebrada aquest dijous a la capital alturgellenca.

Segons la resolució, a la qual ha tingut accés LA VALIRA, la Junta Electoral va enviar un requeriment a Fàbrega el passat 26 de gener, en període electoral donat que les eleccions ja havien estat convocades per part del govern de la Generalitat, i “del que n’ha fet cas omís” tot i que ja l’advertien de les conseqüències administratives i penals de desacatar l’ordre.

Ara el ministeri públic haurà de determinar si inicia la “possible incoació d’un procediment penal” que pot suposar, a banda d’una multa de fins a 3.000 euros, la inhabilitació del mateix alcalde lleidatà.

Incompliment de la llei de banderes

Per altra banda, el primer edil de l’ajuntament de la Seu segueix incomplint la Llei 39/1981, de 28 d’octubre, per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes, per no penjar l’estatal al balcó de la façana de l’ajuntament.

Cal recordar que coincidint amb l’actual estat de pandèmia Fàbrega va decidir col·locar la senyera catalana i la local de la Seu d’Urgell, obviant l’espanyola. Uns fets que ja han estat denunciats i es troben en mans dels Jutjats del Contenciós Administratiu de Lleida.

Exit mobile version