Site icon La Valira

La inutilitat d’una regidoria municipal que no fomenta ni la creació d’empreses ni llocs de treball

L’atur ha tornat a pujar a la Seu d’Urgell el passat febrer en dues persones més i continua sent el municipi amb més desocupats de tot l’Alt Pirineu i Aran. Tot i la caiguda lleugera de persones sense feina al conjunt de Catalunya, la capital urgellenca registra dades negatives amb 542 ciutadans inscrits als serveis d’ocupació i una taxa d’atur de l’11,31%.

Les estadístiques confirmen cada mes la inutilitat de l’actual regidoria d’Empresa i Ocupació que des de la present legislatura encapçala Mireia Font (JuntsXCat) que s’ha mostrat incapaç de dur a terme polítiques actives que fomentin crear empreses i llocs de feina per fer front a un veritable drama al qual s’enfronten moltes persones i famílies de la localitat. Aquesta potser una de les causes que explicarien que Font estigués pensant no ocupar els primers llocs de la candidatura neoconvergent de cara a les eleccions del pròxim 28 de maig.

Per contra, al conjunt de l’Alt Urgell hi ha 7 persones menys aturades d’un total de 727 a l’actualitat.

Disminueix l’atur a la resta de l’Alt Pirineu i Aran

L’Aran i la Cerdanya lideren les comarques amb una major disminució de l’atur. Així a la primera hi ha 28 persones menys a les llistes de desocupats d’un total de 158, i la segona registra 21 menys (458).

Tanmateix, es produeixen descensos a l’Alta Ribagorça (-7); al Pallars Sobirà (-12) i al Pallars Jussà (-10).

Catalunya i la resta de l’Estat

El mercat laboral català ha anotat caigudes a les llistes dels serveis d’ocupació a totes les demarcacions del país menys a Barcelona, on s’han registrat 157 aturats més. Amb relació al gener, la desocupació ha caigut amb més força a Lleida, amb un descens del 0,89% i de Tarragona, on ha baixat un 0,55%. També s’han registrat menys aturats a Girona (-0,35%).

A l’Estat, el nombre d’aturats ha registrat un increment de 2.618 persones en comparació amb el gener, però s’ha mantingut per sota del llindar dels tres milions.

Exit mobile version