La Valira

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu no vol dones a la seva associació

Foto: Ràdio Seu

Coincidint aquest dilluns amb la festivitat de Sant Sebastià a la Seu d’Urgell, la junta directiva de La Germandat, organitzadora dels actes culturals de la setmana de celebracions, continua vetant la presència de dones com a membres de ple dret.

Tot i que l’entitat s’ha manifestat, en alguna ocasió, disposada a obrir un debat per integrar a les fèmines, el cert és que La Germandat de Sant Sebastià fins al moment ha fet cas omís a modificar la seva normativa per fer-ho possible.

L’agrupació va ser creada l’any 1855 -com a entitat de socors mutus- en un moment en què la realitat social separava per gèneres. Actualment està integrada aproximadament per uns 800 membres, tots ells homes. L’associació segueix mantenint una posició totalment anacrònica marginant a les dones a l’hora d’encarregar-se de l’organització d’actes culturals tradicionals de la Seu d’Urgell com les cantades de caramelles o la mateixa festa de Sant Sebastià.

L’alcalde i el vicealcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (JuntsxCat) i Francesc Viaplana (ERC) -que s’han fet la foto (Ràdio Seu) amb alguns membres de l’entitat aquest dilluns- no s’han pronunciat sobre aquesta discriminació envers les dones.

Les respostes a les demandes de normalització per part de la cúpula directiva continuen sent les mateixes emparant-se en què l’entitat és privada i que ells mai no qüestionen que, per exemple, actualment hi hagi altres associacions que estan formades exclusivament per dones o les que són mixtes.

Exit mobile version