Site icon La Valira

El brot de gastroenteritis es va originar en un restaurant de l’estació de La Masella

El brot de gastroenteritis aguda detectat dimecres passat a la Cerdanya ja ha afectat 357 persones, que s’allotjaven en diferents establiments hotelers de la comarca. 346 d’aquests afectats són menors d’entre 8 i 14 anys, mentre que 11 són professors de 8 escoles de Catalunya (3 del Gironès, 3 de Barcelona Sud i dues del Barcelonès Nord), però també hi ha un grup d’escolars francesos.

A més, des de Salut Pública s’ha confirmat, després de les anàlisis practicades, que el brot es va originar per Norovirus -responsable del 50% dels brots de gastroenteritis per intoxicació alimentària- en un establiment de restauració de l’estació de La Masella. Tant Salut Pública com l’empresa afectada ja han pres totes les mesures cautelars de prevenció i higiene corresponents.

Tots els afectats estaven duent a terme activitats d’esquí i de muntanya a la zona de la Cerdanya quan es van manifestar els símptomes, majoritàriament vòmits, nàusees i dolor abdominal. Només en alguns casos també es va donar febre i diarrea. Tots ells van ser atesos en centres d’atenció primària i d’atenció continuada i cap d’ells va requerir ingrés hospitalari.

Exit mobile version