La Fiscalia escocesa considera que el delicte de rebel·lió del Codi Penal espanyol és equiparable al delicte de traïció de la seva legislació.

L’advocat de l’exconsellera d’Ensenyament, Clara PonsatíAamer Anwuar, ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio que el fiscal els ha fet arribar que Ponsatí podria ser extradida així pel delicte de “traïció”.

Aquest delicte està recollit en la llei escocesa des del 1351 i s’aplica a Escòcia des del 1708. La darrera vegada que es va aplicar va ser el 1945 a William Joyce acusat de col·laborar amb Alemanya en la Segona Guerra Mundial.

Malgrat tot, Anwar s’ha mostrat convençut que Ponsatí no serà extradida perquè a parer seu a diferència de l’Estat espanyol, el Regne Unit té un sistema judicial independent que garanteix els drets dels ciutadans.

Per a l’advocat de Ponsatí “les autoritats espanyoles deliberadament han abusat del sistema de l’euroordre per fer una persecució política de la consellera” i dels altres membres de l’executiu de Carles Puigdemont.